Suszone śliwki Gerber

admin
Keymaster
Posted on 19 września 2006 at 12:01

Suszone śliwki w nowym danku Gerbera (schab z warzywami i susz. Śliwkami) To brzmi interesująco. Ktoś próbował?:woohoo:

Anerite
Participant
Posted on 19 września 2006 at 21:43

Tak. Schab z suszonymi sliwkami jest wyjatkowo smaczny. Schab po odjeciu kosci i umyciu otacza sie w mace z sola i osmaza ze wszystkich stron, przeklada do brytwanki, podlewa kilkoma lyzkami wody i dusi w piekarniku w sredniej temp. Kiedy schab jest prawie miekki dodaje sie sliwki, podlewa, jesli trzeba i dusi do miekkosci. Sliwki napecznieja. Podaje sie krojac w cienkie plastry oblozone sliwkami i polane sosem z pieczenia + dodatki. Jesli masz na mysli danie Gerbera dla dzieci, to napewno jest dobre, moze inaczej robione, ale to jest b. smaczne i napewno odpowiednio przyrzadzone. Anerite.

admin
Keymaster
Posted on 21 września 2006 at 12:24

Karmię mojego Marcina tym schabikiem gerbera i mu smakuje. Wcina jak szalony . Inne słoiczki mu tak nie pasowały. Chyba pierwszy raz wreszcie producenci zrozumieli, że dziecko też człowiek i nie chce jeść papek bez smaku. Zręsztą sam spróbuj.

admin
Keymaster
Posted on 24 września 2006 at 00:57

[i]Bardzo dobry ten schabik, aż ślinka cieknie jak swojego malucha karmię.
Wszystkie te Danka, a szczególnie z tego nowego menu są dla dzieci w wieku od 7mies.
[/i]

admin
Keymaster
Posted on 2 października 2006 at 16:29

Ok. spróbuję i się zobaczy, a można doprawić samemu?

admin
Keymaster
Posted on 4 października 2006 at 16:27

To już jest doprawione, nie warto, bo przesadzisz! 🙂

You must be logged in to reply to this topic.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email