Sprawianie karpia

Aleksandra Nowak
Participant
Posted on 9 grudnia 2010 at 20:40

proszę forumowiczów o pomoc:

czy podczas patroszenia karpia, konkretnie rozkrajania jego brzucha zwracacie uwagę na woreczek żółciowy? Ktoś mi mówił, że trzeba być ostrożnym, żeby go nie przedziurawić, bo ryba do wyrzucenia. To prawda?

marek
Participant
Posted on 11 grudnia 2010 at 16:46

Oczywiście ten ktoś miał rację. Natychmiastowe płukanie jamy brzusznej patroszonej ryby może zapobiec nieszczęściu.

dorota pipiorka
Participant
Posted on 26 stycznia 2012 at 16:58

i dlatego ja zawsze kupuję ryby wypatroszone, bo nie znam się na tym ani nie lubię tego robić…

dorota pipiorka
Participant
Posted on 26 stycznia 2012 at 16:58

i dlatego ja zawsze kupuję ryby wypatroszone, bo nie znam się na tym ani nie lubię tego robić…

You must be logged in to reply to this topic.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email