Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Slezanska

Home Forums Działy Hudy Park Slezanska

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #44202
    admin
    Keymaster

    Propozycja dla Admina

    Dotyczaca przepisow Marii Slezanskiej.

    Przepisow tej Pani pojawia sie coraz wiecej, mozeby tak umiescic je na osobnej stronie? Pisane sa jezykiem starym, juz zapomnianym, uzywne sa slowa, ktore juz dawno wyszly z uzycia, sposoby przygotowania potraw tez sie zmienily.
    Miedzy dzisiejszymi przepisami wygladaja dziwnie i malo ciekawie, ale gdyby byly na osobnej stronie – o to juz cos innego. To ciekawostka z zamierzchlych czasow i kogo zainteresuje, to tam zajrzy.
    Ciekawa jestem opinii nie tylko Admina ale i innych uzytkownikow.
    Co sadzicie?
    Pozdrowienia
    Vjesja

    #44203
    Anerite
    Participant

    Przychylam sie do zdania Viesji, to sie kwalifikuje do osobnego dzialu, jako ciekawoska, szczegolnie, ze mistrzynie kuchni wspolczesne Marii Slezanskiej staly od niej nieporownanie wyzej w sztuce kucharskiej a i jezyk mialy zrozumialy. Ja bym sie chciala dowiedziec co to za radio, w ktorym Maria piekla czy gotowala, a ktore stale sie przewija w jej przepisach. Anerite.

    #44204
    Jola
    Participant

    Dobry pomys³,te przepisy s± szczególne i powinny byæ zebrane razem.To chyba dla Was niewielki k³opot?

    #44205
    Jola
    Participant

    dla wszystkich zainteresowanych tymi przepisami : ju¿ istnieje strona po¶wiêcona tej kucharce.Podajê adres:[url]http://www.republika.pl/kucharz1935/[/url]

    #44206
    marek
    Participant

    No i po problemie. Dziêkujê Jolu. 🙂 A co do merytorycznej warto¶ci przepisów pozwolê siê z Wami nie zgodziæ, dla mnie bomba. Byæ mo¿e by³y Panie znacznie lepiej znaj±ce temat, ale trzeba mieæ jeszcze ich ksia¿ki aby je przepisywaæ, je¶li jednak kto¶ ma i podejmie siê tego dzie³a to nie widzê przeszkód aby i inne autorki publikuj±ce dawno upowszechniæ.
    Co do odrêbnego dzia³u, mo¿na by zrobiæ nawet i 20 i napewno by siê przyda³y jednak im wiêkszy transwer (ogladalno¶æ) tym utrzymanie strony dro¿ej kosztuje. 🙁

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.