Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przepisy na konkurs (2)

Home Forums Forum Konkursowe Trzeci Konkurs Pychotki Przepisy na konkurs (2)

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #44432
    Olga Szałata
    Participant

    [b]CREPY[/b]
    [b]Składniki:[/b]
    ciasto naleśnikowe
    kiełbasa
    20 dag sera żółtego
    pieczarki
    kukurydza z puszki
    kapusta
    cebula
    skwarki ze słoniny
    inne dodatki według upodobania
    [b]Sposób wykonania:[/b]
    Pokroić kiełbasę i cebulę w kostkę- podsmażyć. Kapustę posolić i poszatkować, pieczarki pokroić. Wszystko podsmażyć. Zrobić ciasto naleśnikowe i dodać do niego część kiełbasy i cebuli. Usmażyć naleśniki. Po odwróceniu na drugą stronę posypać startym serem. Jako farsz należy wykorzystać: pieczarki+ kiełbasa+ cebula+ skwarki+ser+kapusta+kukurydza.

    [b]KRUCHE SERDUSZKA[/b]
    [b]Składniki:[/b]
    [u]Ciasto:[/u]
    30 dag mąki
    20 dag masła
    10 dag cukru
    1 żółtko
    2 łyżki śmietany
    szczypta soli
    [u]Krem:[/u]
    przepis kremu karpatkowego
    [b]Sposób wykonania:[/b]
    Na stolnicę wysypać mąkę, cukier, sól, żółtko- posiekać z margaryną, dodać śmietanę. Zagnieść ciasto i schłodzić (godzina lub dwie w lodówce). Ciasto rozwałkować na 1/2 cm, pociąć radełkiem na prostokąty (lub kółka), w co drugim wyciąć serduszko (lub jakiś inny kształt). Piec ok. 10min. w temp. 180 stopni. Ostudzić. Sporządzić krem. Na każde pełne ciastko nałożyć krem, przykryć prostokątem z wyciętym serduszkiem. Ciastka schłodzić, posypać cukrem pudrem.

    „Przepis została nadesłany na Trzecią Edycję Konkursu Pychotki przez Olgę Szałata”

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.