Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

PRODIŻ – pomocy!

Home Forums Ostanie zakupy Sprzęt i wyposażenie PRODIŻ – pomocy!

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #44596
    admin
    Keymaster

    Mam nowy prodiż z górną i dolną grzałką. Piecze dobrze, a właściwie za dobrze,
    bo nim potrawy (głównie ciasta) się upieką, przypalają boki. Spód wygląda
    dobrze, gdyż jest tam dodatkowa tacka ułatwiająca wyjmowanie potrawy i
    stanowiąca izolację od grzejącego dna. Ale jak uniknąć przypalania boków?
    Wykładanie alufolią nie pomaga, podobnie jak dokładne smarowanie tłuszczem i wysypywanie bułką tartą.
    I jeszcze jedno – czy ktoś zna przelicznik czasu pieczenia ciast w prodiżu? Na
    razie pilnuję "na oko"…

    Dziękuję za porady

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.