Paszteciki Rybne

Mariola Stapel
Participant
Posted on 2 stycznia 2011 at 23:25

Składniki na Paszteciki:

Ciasto:
250g. masła
1 1/2 szklanki mąki przennej
1 szklanka mąki krupcztaki
200ml. zimnej wody

Farsz:
9 wędzonych sielawek
1 mała cebula
1 łyżka masła
natka pitruszki

Przyprawy:
sól
pieprz

Ponadto:
1 białko

Sposób przyrządzenia pasztecików:
Ciasto:
1.Wodę wlać do szklanki,dodać łyżkę soli i mieszać, aż sól sie rozpuści.
2.Masło roztopić na wolnym ogniu.
3.Mąkę wsypać do miski,dodać posoloną wodę,masło i zagnieść ciasto.Włożyć na 2 godziny do lodówki.

Farsz:
1.Rybę obrać z ości i skóry, rozdrobnić widelcem.
2.Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę, zrumienić na maśle.Dodać do ryby,doprawić.
3.Wkroić natkę pietruszki, wymieszać.
Paszteciki rybne:
1.Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką. Wykroić nożem kwadraty.
2.Nałożyć łyżeczką farsz, skleić trojkąty.
3.Paszteciki posmarować białkiem, ułożyc na blaszce wyłożonej pergaminem.
4.Piec 15 minut w temp. 200-stopni C.

Grillcenter_pl
Participant
Posted on 2 listopada 2011 at 19:45

Dzięki za przepis na paszteciki rybne,napewno w wolnej chwili postaram się je zrobić. Może ktoś już próbował? Jeżeli tak,to niech napisze jak mu wyszły.

Grillcenter_pl
Participant
Posted on 2 listopada 2011 at 19:45

Dzięki za przepis na paszteciki rybne,napewno w wolnej chwili postaram się je zrobić. Może ktoś już próbował? Jeżeli tak,to niech napisze jak mu wyszły.

You must be logged in to reply to this topic.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email