Oponki

Mariola Stapel
Participant
Posted on 2 stycznia 2011 at 23:57

Składniki na Oponki:
1/2 kg.mąki
25dag.sera białego
1/2 szklanki cukru
2 jajka
1/2 szklanki śmietany
1 op. cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 paczki margaryny miękkiej
szczypta soli

Sposób przyrządzenia;
1.Wszystkie składniki zagnieść na stolnicy. Rozwałkować i wycinac szklanką oponki a środek kieliszkiem.
2. Oponki wrzucać na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor.Po usmażeniu wyjąć na półmisek i posypać cukrem pudrem.

karpi
Participant
Posted on 12 marca 2011 at 02:56

Witam. Oto mój przepis na oponki…. :angry: . Dawno nie robiłam, bo wkleiłabym zdjęcie.
Ale rada moja jest taka, żeby smażyć oponki we frytkownicy. Normalnie się usmażą, a za to jest o wiele wygodniej.

aga zara
Participant
Posted on 15 sierpnia 2011 at 18:50

pyyszne ! tylko czemu takie tuczace ?:( …. :angry:

aga zara
Participant
Posted on 15 sierpnia 2011 at 18:50

pyyszne ! tylko czemu takie tuczace ?:( …. :angry:

Grillcenter_pl
Participant
Posted on 4 października 2011 at 22:12

Wszystko co dobre jest z reguły tuczące,już sie do tego przyzwyczailiśmy:0 Ale raz w roku można sobie pozwolić,przecież nic złego nie stanie się z tego tytułu,a kalorie szybko spalimy.

Grillcenter_pl
Participant
Posted on 4 października 2011 at 22:12

Wszystko co dobre jest z reguły tuczące,już sie do tego przyzwyczailiśmy:0 Ale raz w roku można sobie pozwolić,przecież nic złego nie stanie się z tego tytułu,a kalorie szybko spalimy.

dorota pipiorka
Participant
Posted on 26 stycznia 2012 at 16:57

zrobię chyba na tłusty czwartek zamiast pączków 😉

dorota pipiorka
Participant
Posted on 26 stycznia 2012 at 16:57

zrobię chyba na tłusty czwartek zamiast pączków 😉

Stefańska Magdalena
Participant
Posted on 27 stycznia 2012 at 00:23

Ja wolę te z ciasta parzonego:)

Stefańska Magdalena
Participant
Posted on 27 stycznia 2012 at 00:23

Ja wolę te z ciasta parzonego:)

Fiona
Participant
Posted on 27 stycznia 2012 at 04:40

Na pewno pyszne, chyba niedługo zrobię 😉 Miałam w planach faworki ale oponki też będą pyszne na pewno a przynajmniej coś innego będzie 🙂

Fiona
Participant
Posted on 27 stycznia 2012 at 04:40

Na pewno pyszne, chyba niedługo zrobię 😉 Miałam w planach faworki ale oponki też będą pyszne na pewno a przynajmniej coś innego będzie 🙂

Maria Drwakin
Participant
Posted on 5 lutego 2012 at 23:34

Witam,
a jakiś sposób na mnie tuczące oponki, ktoś zna???

M

Maria Drwakin
Participant
Posted on 5 lutego 2012 at 23:34

Witam,
a jakiś sposób na mnie tuczące oponki, ktoś zna???

M

Grillcenter_pl
Participant
Posted on 9 lutego 2012 at 14:14

Witaj na forum:) Z tego co mi wiadomo,to ciężko będzie upiec oponki które zawierają mniej tłuszczu,albo w ogóle jego brak. Osobiście nie posiadam żadnego przepisu,ale poczekajmy na dalsze wypowiedzi.

You must be logged in to reply to this topic.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email