Nic nie wyrzucam…

Wiesia
Participant
Posted on 9 kwietnia 2005 at 00:48

Nic nie wyrzucam, bo mi szkoda. Ze wszystkiego mo¿na zawsze co¶ zrobiæ. Nawet z resztek. Mo¿na pokroiæ, co¶ jeszcze dodaæ, przyprawiæ, dodaæ majonezu, ketchupu, ¶mietany czy musztardy i bêdzie pyszna sa³atka. Mo¿na resztki u¿yæ do pizzy, zapiekanki czy do makaronu. Mo¿na tak¿e wszystko zmiksowaæ i bêdzie pyszna pasta do kanapek. Np. wo³owina z zupy jest bardzo dobra zmielona i zmieszana z majonezem.
Mo¿e macie jakies ciekawe pomys³y, jak u¿yæ resztki z wczorajszego obiadu, gdy za ma³o na nastêpny obiad a za du¿o, ¿eby wyrzuciæ? Farsz do pierógow, do jaj, kotleciki czy co¶ innego?

Ewa
Participant
Posted on 27 kwietnia 2005 at 16:15

Gdy mam resztki parowek i nie chce by sie zmarnowaly , robie sobie bombe. Kroje parowki w slupki , podsmazam odstawiam w rondlu. Na patelni smaze pokrojona w polksiezyce cebule , pieczarki oproszam maka i podlewam bulionem . Przyprawiam to wszystko koncentratem pomidorowym, pieprzem chili .Sosem tym zalewam podsmazone parowy .Lubie to na dosc ostro , czasami dodaje czerwonej fasoli . Lubie to z chrupkim pieczywem lub chipsami zrobionymi z chleba "pita" albo z plackow do robienia "taco" .Pomysl takiej bomby zaczerpnelam z innego kulinarnego portalu . Autorka oryginalnego przepisu jest Paula.

admin
Keymaster
Posted on 9 czerwca 2005 at 11:14

Gdy zostaje mi pieczony kurczak wówczas robiê z niego sa³atkê. Gotujê torebkê ry¿u( czasami zostaje z obiadu, bo kurczaka te¿ podajê z ry¿em), kurczaka obieram ze skórki i krojê w kostkê, dodajê pokrojony ogórek (korniszon lub kwaszony), gotowane, pokrojone w kostkê jajko, groszek zielony, cebulkê lub szczypiorek, majonez wymieszany z czosnkiem, przyprawiam to sol± i pieprzem. Salaterkê wyk³adam li¶æmi sa³aty, tak by wystawa³y trochê nad salaterkê i wk³adam sa³atkê. Po wierzchu posypujê drobno pokrojonym szczypiorkiem.Jest smaczna.

admin
Keymaster
Posted on 8 września 2006 at 18:35

gdy zostaja mi z poprzedniego dnia ziemnieki to na rozgrzana patelnie daje troche masla a nastepnie ziemniaki-mozna je przedtem pokroic a wrecz posiekac by na patelni powstala nam swoista masa-gdy ziemniaki sa juz cieple dorzucam kilka jajek troche sole i dodaje pieprzu do smaku no i oczywiscie bazylie:) do smaku czasami jeszcze troche sera zoltego ale zadko-bez serka mi bardziej smakuje;P zycze smacznego 🙂

marek
Participant
Posted on 8 września 2006 at 23:19

Nawzajem. Zrobię tak jutro. 🙂

admin
Keymaster
Posted on 13 września 2006 at 13:18

haha, twarde jestescie, gratuluje, mnie obrzydzenie bierze

admin
Keymaster
Posted on 15 września 2006 at 15:19

nie no, to co pozostaje w lodowce to mozna wykoszystac, ale robic zupe z odpadkow 😀

marek
Participant
Posted on 15 września 2006 at 17:18

Gdzie ten temat o zupie z odpadków?

admin
Keymaster
Posted on 4 sierpnia 2007 at 00:09

Mnie też, ale na Twoją wypowiedź Ania.
Nie przejmujcie się dziewczyny, zawsze znajdzie się smutne indywiduum.

marek
Participant
Posted on 4 sierpnia 2007 at 14:38

Masz rację Misia.

You must be logged in to reply to this topic.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email