najlepsze przepisy na dania parówkowe;)

Ewelina Kobus
Participant
Posted on 30 maja 2010 at 13:20

Lubicie parówki?? Ja wbrew temu co mówi się o nich lubię jeść, bo to najszybszy sposób na przekąszenie czegoś w biegu;)jem juz sprawdzone, z małą ilością tłuszczu więc trzymam ręke na pulsie 😉
Znacie jakieś ciekawe sposoby na podanie parówek??:P

Krystyna Bielec
Participant
Posted on 28 czerwca 2010 at 15:57

Ja tez lubię!!:) a jaki to są parówki z małą zawartością tłuszczu??
Poniżej podaje swój ulubiony przepis:

Składniki

1 łyżka oleju
8 parówek

Ciasto:
50g zwykłej mąki
szczypta soli
1 jajko
150ml mleka

Opis i przyrządzanie

Olej wlać do formy do pieczenia o wymiarach 2,5 x 18 x 25cm. Parówki ułożyć w formie i opiekać na gorącym grillu, tylko po jednej stronie, przez około 5 minut, aby były chrupkie i rumiane.

Tymczasem zmiksować mąkę, sól, jajko i mleko.

Formę wyjąć z grilla i przewrócić kiełbaski w drugą stronę. Ciasto wlać do formy i postawić na ruszcie. Piec przez 30 sekund w bardzo wysokiej temperaturze, by upiec spód ciasta.

Ponownie przenieść formę na gorący grill i opiekać około 10 minut, aż ciasto będzie puszyste i chrupkie.

Polecam do tego sos pomidorowy i czosnkowy;)

You must be logged in to reply to this topic.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email