Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Moje ulubione dania z Grilla

Home Forums Działy Grill, Grillowanie… Moje ulubione dania z Grilla

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 29 total)
  • Author
    Posts
  • #43832
    Administrator
    Keymaster

    Co lubicie z grilla?
    A mo¿e jakie¶ w³asne przepisy?

    #43846
    Agnieszka
    Participant

    Najlepsze dania s± podobno te najprostsze:)
    My (rodzinka ca³a) uwielbiamy wszelkie rybki z grilla. Np. pstr±g faszerowany fet± i zielon± pietruszk±, ³oso¶ (tylko lekko marynowany). Poza tym lubimy karkówkê (w marynacie z miodem i kilkoma rodzajami pieprzu), skrzyde³a z kurczaka (obsypane solidnie papryk± i w czasie pieczenia skrapiane wod± z miodem).

    #43849
    marek
    Participant

    Aga podaj przepisy do dzia³u grill, bardzo prosze, sezon w pe³ni……..

    #43850
    Ewa
    Participant

    Uwielbiam biala kielbase polewana piwem , do tego tostowany chleb czosnkowy grillowane grzyby portabella i surowka z pomidora , ogorka , papryki i cebuli z wloskim dresingiem.

    #43853
    Wiesia
    Participant

    Grillujemy wszystko , co sie da. Za kazdym razem troche inaczej.

    Uwielbiam sardyny z grilla, ziemniaki z maselkiem, czosnkiem i ziolami, pieczarki w calosci, pstraga i wszelakie miesa. Do tego zawsze obowiazkowo kilka rodzajow sosow, mnostwo swiezych jarzyn i wino. Dobry, nastroj i apetyt…

    #43855
    maja
    Participant

    moje ulubione danie z grila to…kanapki…chlebek tostowy posmarowany mas³em czosnkowym w ¶rodku plaster ¿ó³tego sera przykryty drug± kromeczk± owin±c w foliê aluminiowa i piec na grilu..wszystkim smakuje 😉

    #43881
    admin
    Keymaster

    Lubiê smaczne eksperymenty, w poprzednim sezonie sprawdzi³am przepis wziêty gdize¶ z internetu (nie pamiêtam gdzie by³) i okaza³ siê super.
    Potrzebne s± pieczarki, takie du¿e oko³o 5-6 cm ¶rednicy, o bia³ej skórce, jêdrne, twarde, zamkniête tj bez widocznych blaszek
    bia³e wino, kilka plasterków szynki gotowanej, só³, pieprz, cebula, olej do sma¿enia.
    Na gor±cy t³uszcz wrzucamy posiekan± cebulê, nó¿ki pieczarek odcinamy, kroimy w kostkê, wrzucamy do cebuli, po odparowaniu soku wlewamy kilka ³y¿ek wina, pokrojon± w kostkê szynkê, posypujemy sol± pieprzem, czekamy a¿ wystygnie.
    Farsz wk³adamy do kapeluszy, dodajemy odrobine mase³ka, zawijamy w foliê aluminiow±, grilujemy
    Jak kto lubi to do farszu mo¿na dodaæ pietruszki

    Jest super, super, pucha, niam, niam :laugh:

    #43882
    Wiesia
    Participant

    :laugh: Pewnie , ze super, a jeszcze jak sie pieczarki nie przepiecze ale skonsumuje takie pol na pol, to niebo w gebie. Sa niesamowicie soczyste!

    #43888
    Mariusz
    Participant

    a wg mnie wszelkie przepisy grilowe z uzyciem folii aluminiowej sa zaprzeczeniem istoty samego grila, gdzie potrawa ma nabrac specyficznego posmaczku, ktory przez folie nie ma szans do niej dotrzec.

    #43892
    Wiesia
    Participant

    Marinik, masz racje, z tym, ze wszystkie "rzeczy" faszerowane jakos lepiej smakuja z folii. Wszystko sie pieknie przegryza. A potem sie lekko dopieka bez folii i efeky masz super znakomity.

    #43899
    Ewa
    Participant

    Jejku cokolwiek to jest wcina sie dobrze . Dzisiaj u mnie byla karkowka peklowana w soli i pieprzu (najlepsze przyprawy) ; ziemniory przekrojone i napeklowane sola , tluszczem , czosnkiem i pieprzem – pieczone w folii . A na zakaske salata , rzodkiewka , szczypior z kwasna smietana i sola .

    #44330
    kasia
    Participant

    przepis wydaje sie dobry my¶lê ¿e warty spróbownia. Wszystkie nowo¶ci s± wskazane. Wogóle uczty z grilla s± zawsze udane i ma³o kogo znam ¿eby na¿eka³. Tosty grzybki steczki itd.na sam± my¶l ¶linka leci. 🙂

    #44637
    Dorota Konieczna
    Participant

    Witam.Ja uwielbiam karkóweczkę pieczoną na grilu.Wcześniej przygotowuję ok1 szklanki oliwy,do tego sypię majeranek ,wegetę,sol ,pieprz,paprykę słodką,paprykę chili,zmiażdżony czosnek.Wszystko mieszam i nacieram pokrojoną w płwty karkowkę.Poźniej pozostaje tylko pięknie ją upiec (można w folii) ja kladę na tackę aluminiową i czekam…PYSZOTA!!!

    #44639
    marek
    Participant

    Az zgłodniałem. Byle do wiosny.

    #45353
    Sebastian Modarski
    Participant

    Po prostu piersi z kurczaka. I bez żadnej folii.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 29 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.