Moje ulubione dania z Grilla

Administrator
Keymaster
Posted on 21 kwietnia 2005 at 16:01

Co lubicie z grilla?
A mo¿e jakie¶ w³asne przepisy?

Agnieszka
Participant
Posted on 23 kwietnia 2005 at 10:29

Najlepsze dania s± podobno te najprostsze:)
My (rodzinka ca³a) uwielbiamy wszelkie rybki z grilla. Np. pstr±g faszerowany fet± i zielon± pietruszk±, ³oso¶ (tylko lekko marynowany). Poza tym lubimy karkówkê (w marynacie z miodem i kilkoma rodzajami pieprzu), skrzyde³a z kurczaka (obsypane solidnie papryk± i w czasie pieczenia skrapiane wod± z miodem).

marek
Participant
Posted on 23 kwietnia 2005 at 13:20

Aga podaj przepisy do dzia³u grill, bardzo prosze, sezon w pe³ni……..

Ewa
Participant
Posted on 23 kwietnia 2005 at 21:18

Uwielbiam biala kielbase polewana piwem , do tego tostowany chleb czosnkowy grillowane grzyby portabella i surowka z pomidora , ogorka , papryki i cebuli z wloskim dresingiem.

Wiesia
Participant
Posted on 24 kwietnia 2005 at 09:57

Grillujemy wszystko , co sie da. Za kazdym razem troche inaczej.

Uwielbiam sardyny z grilla, ziemniaki z maselkiem, czosnkiem i ziolami, pieczarki w calosci, pstraga i wszelakie miesa. Do tego zawsze obowiazkowo kilka rodzajow sosow, mnostwo swiezych jarzyn i wino. Dobry, nastroj i apetyt…

maja
Participant
Posted on 24 kwietnia 2005 at 19:01

moje ulubione danie z grila to…kanapki…chlebek tostowy posmarowany mas³em czosnkowym w ¶rodku plaster ¿ó³tego sera przykryty drug± kromeczk± owin±c w foliê aluminiowa i piec na grilu..wszystkim smakuje 😉

admin
Keymaster
Posted on 9 maja 2005 at 17:39

Lubiê smaczne eksperymenty, w poprzednim sezonie sprawdzi³am przepis wziêty gdize¶ z internetu (nie pamiêtam gdzie by³) i okaza³ siê super.
Potrzebne s± pieczarki, takie du¿e oko³o 5-6 cm ¶rednicy, o bia³ej skórce, jêdrne, twarde, zamkniête tj bez widocznych blaszek
bia³e wino, kilka plasterków szynki gotowanej, só³, pieprz, cebula, olej do sma¿enia.
Na gor±cy t³uszcz wrzucamy posiekan± cebulê, nó¿ki pieczarek odcinamy, kroimy w kostkê, wrzucamy do cebuli, po odparowaniu soku wlewamy kilka ³y¿ek wina, pokrojon± w kostkê szynkê, posypujemy sol± pieprzem, czekamy a¿ wystygnie.
Farsz wk³adamy do kapeluszy, dodajemy odrobine mase³ka, zawijamy w foliê aluminiow±, grilujemy
Jak kto lubi to do farszu mo¿na dodaæ pietruszki

Jest super, super, pucha, niam, niam :laugh:

Wiesia
Participant
Posted on 10 maja 2005 at 09:41

:laugh: Pewnie , ze super, a jeszcze jak sie pieczarki nie przepiecze ale skonsumuje takie pol na pol, to niebo w gebie. Sa niesamowicie soczyste!

Mariusz
Participant
Posted on 11 maja 2005 at 16:24

a wg mnie wszelkie przepisy grilowe z uzyciem folii aluminiowej sa zaprzeczeniem istoty samego grila, gdzie potrawa ma nabrac specyficznego posmaczku, ktory przez folie nie ma szans do niej dotrzec.

Wiesia
Participant
Posted on 11 maja 2005 at 19:21

Marinik, masz racje, z tym, ze wszystkie "rzeczy" faszerowane jakos lepiej smakuja z folii. Wszystko sie pieknie przegryza. A potem sie lekko dopieka bez folii i efeky masz super znakomity.

Ewa
Participant
Posted on 13 maja 2005 at 03:46

Jejku cokolwiek to jest wcina sie dobrze . Dzisiaj u mnie byla karkowka peklowana w soli i pieprzu (najlepsze przyprawy) ; ziemniory przekrojone i napeklowane sola , tluszczem , czosnkiem i pieprzem – pieczone w folii . A na zakaske salata , rzodkiewka , szczypior z kwasna smietana i sola .

kasia
Participant
Posted on 14 listopada 2005 at 15:51

przepis wydaje sie dobry my¶lê ¿e warty spróbownia. Wszystkie nowo¶ci s± wskazane. Wogóle uczty z grilla s± zawsze udane i ma³o kogo znam ¿eby na¿eka³. Tosty grzybki steczki itd.na sam± my¶l ¶linka leci. 🙂

Dorota Konieczna
Participant
Posted on 10 marca 2006 at 19:17

Witam.Ja uwielbiam karkóweczkę pieczoną na grilu.Wcześniej przygotowuję ok1 szklanki oliwy,do tego sypię majeranek ,wegetę,sol ,pieprz,paprykę słodką,paprykę chili,zmiażdżony czosnek.Wszystko mieszam i nacieram pokrojoną w płwty karkowkę.Poźniej pozostaje tylko pięknie ją upiec (można w folii) ja kladę na tackę aluminiową i czekam…PYSZOTA!!!

marek
Participant
Posted on 10 marca 2006 at 21:32

Az zgłodniałem. Byle do wiosny.

Sebastian Modarski
Participant
Posted on 1 października 2007 at 22:22

Po prostu piersi z kurczaka. I bez żadnej folii.

You must be logged in to reply to this topic.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email