Uwielbiam kuchnie wloaska. Jest najlepsza na siweicie. Jesli chodzi o canelloni to ja trzymam sie najbardzie dla mnie standardowej wersji czyli jak dla mnie tej ze szpinakiem. Az sama sobie w pracy narobilam smaka.
Cannelloni ze szpinakiem i ricotta:
150 g – swiezego szpinaku, moze byc tez mrozony
12 rurek cannelloni
1 cebula
1 zabek czosnku
30g orzeszkow piniowych
300 g ricotty
1 jajko
sol do smaku
swiezo zmielony pieprz
400ml smietany
125 g mozzarelli
Smacznego
Cannelloni ze szpinakiem i ricotta:
150 g – swiezego szpinaku, moze byc tez mrozony
12 rurek cannelloni
1 cebula
1 zabek czosnku
30g orzeszkow piniowych
300 g ricotty
1 jajko
sol do smaku
swiezo zmielony pieprz
400ml smietany
125 g mozzarelli
Smacznego
A pizza? chyba zapomnieliśmy o tym dania,a przecież to właśnie min z niego słynie kuchnia włoska:) Lubicie jeść? A moze robicie ja sami?
A pizza? chyba zapomnieliśmy o tym dania,a przecież to właśnie min z niego słynie kuchnia włoska:) Lubicie jeść? A moze robicie ja sami?
Oj tak ja uwielbiam jesc pizze ale niestey nie znam dobrego przepisu na ciasto. Pare rayzy juz probowalam ale nie wychodzi jakies dobre. Moje jednka kiedy dojde do takiej wprawy: http://www.youtube.com/watch?v=mTn738SRyq4&feature=related
Normalnie niesamowity jest ten facet.
Oj tak ja uwielbiam jesc pizze ale niestey nie znam dobrego przepisu na ciasto. Pare rayzy juz probowalam ale nie wychodzi jakies dobre. Moje jednka kiedy dojde do takiej wprawy: http://www.youtube.com/watch?v=mTn738SRyq4&feature=related
Normalnie niesamowity jest ten facet.
Nie wiedzialaam jak do dac nowy watke wiec swietdzilam ze zapytam tutja. Powiedzcie mi jak i czy wogole robicie makaron domowej roboty? Uwazacie ze do tego potrzebna jest specjalna maszynka?
Nie wiedzialaam jak do dac nowy watke wiec swietdzilam ze zapytam tutja. Powiedzcie mi jak i czy wogole robicie makaron domowej roboty? Uwazacie ze do tego potrzebna jest specjalna maszynka?
Nie jest potrzebna żadna specjalna maszynka, wystarczy ostry nóż. A jeśli chcesz żeby makaron się nie sklejał to użyj mąki durum
Nie jest potrzebna żadna specjalna maszynka, wystarczy ostry nóż. A jeśli chcesz żeby makaron się nie sklejał to użyj mąki durum
No tak ostry noz to cienkiego krojenia ale rozwalkowac to trzeba samemu porzadnie.
No tak ostry noz to cienkiego krojenia ale rozwalkowac to trzeba samemu porzadnie.
Ciekawe jak smakuje taki makaron,nigdy nie miałem okazji spróbować,więc nie wiem. A czy po ugotowaniu też należy polać makaron zimną wodą aby się nie sklejał?
Pozdrawiam Grillcenter.pl