Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

kuchnia wloska

Home Forums Działy Kuchnie Świata kuchnia wloska

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 42 total)
  • Author
    Posts
  • #46092
    Zuzanna Paprocka
    Participant

    Uwielbiam kuchnie wloaska. Jest najlepsza na siweicie. Jesli chodzi o canelloni to ja trzymam sie najbardzie dla mnie standardowej wersji czyli jak dla mnie tej ze szpinakiem. Az sama sobie w pracy narobilam smaka.

    #46424
    Zuzanna Paprocka
    Participant

    Cannelloni ze szpinakiem i ricotta:

    150 g – swiezego szpinaku, moze byc tez mrozony
    12 rurek cannelloni
    1 cebula
    1 zabek czosnku
    30g orzeszkow piniowych
    300 g ricotty
    1 jajko
    sol do smaku
    swiezo zmielony pieprz
    400ml smietany
    125 g mozzarelli

    Smacznego

    #46093
    Zuzanna Paprocka
    Participant

    Cannelloni ze szpinakiem i ricotta:

    150 g – swiezego szpinaku, moze byc tez mrozony
    12 rurek cannelloni
    1 cebula
    1 zabek czosnku
    30g orzeszkow piniowych
    300 g ricotty
    1 jajko
    sol do smaku
    swiezo zmielony pieprz
    400ml smietany
    125 g mozzarelli

    Smacznego

    #46429
    Grillcenter_pl
    Participant

    A pizza? chyba zapomnieliśmy o tym dania,a przecież to właśnie min z niego słynie kuchnia włoska:) Lubicie jeść? A moze robicie ja sami?

    #46098
    Grillcenter_pl
    Participant

    A pizza? chyba zapomnieliśmy o tym dania,a przecież to właśnie min z niego słynie kuchnia włoska:) Lubicie jeść? A moze robicie ja sami?

    #46115
    Zuzanna Paprocka
    Participant

    Oj tak ja uwielbiam jesc pizze ale niestey nie znam dobrego przepisu na ciasto. Pare rayzy juz probowalam ale nie wychodzi jakies dobre. Moje jednka kiedy dojde do takiej wprawy: http://www.youtube.com/watch?v=mTn738SRyq4&feature=related

    Normalnie niesamowity jest ten facet.

    #46446
    Zuzanna Paprocka
    Participant

    Oj tak ja uwielbiam jesc pizze ale niestey nie znam dobrego przepisu na ciasto. Pare rayzy juz probowalam ale nie wychodzi jakies dobre. Moje jednka kiedy dojde do takiej wprawy: http://www.youtube.com/watch?v=mTn738SRyq4&feature=related

    Normalnie niesamowity jest ten facet.

    #46132
    Zuzanna Paprocka
    Participant

    Nie wiedzialaam jak do dac nowy watke wiec swietdzilam ze zapytam tutja. Powiedzcie mi jak i czy wogole robicie makaron domowej roboty? Uwazacie ze do tego potrzebna jest specjalna maszynka?

    #46463
    Zuzanna Paprocka
    Participant

    Nie wiedzialaam jak do dac nowy watke wiec swietdzilam ze zapytam tutja. Powiedzcie mi jak i czy wogole robicie makaron domowej roboty? Uwazacie ze do tego potrzebna jest specjalna maszynka?

    #46137
    joanna wesola
    Participant

    Nie jest potrzebna żadna specjalna maszynka, wystarczy ostry nóż. A jeśli chcesz żeby makaron się nie sklejał to użyj mąki durum

    #46468
    joanna wesola
    Participant

    Nie jest potrzebna żadna specjalna maszynka, wystarczy ostry nóż. A jeśli chcesz żeby makaron się nie sklejał to użyj mąki durum

    #46472
    Zuzanna Paprocka
    Participant

    No tak ostry noz to cienkiego krojenia ale rozwalkowac to trzeba samemu porzadnie.

    #46141
    Zuzanna Paprocka
    Participant

    No tak ostry noz to cienkiego krojenia ale rozwalkowac to trzeba samemu porzadnie.

    #46493
    Grillcenter_pl
    Participant

    Ciekawe jak smakuje taki makaron,nigdy nie miałem okazji spróbować,więc nie wiem. A czy po ugotowaniu też należy polać makaron zimną wodą aby się nie sklejał?

    Pozdrawiam Grillcenter.pl

    #46162
    Grillcenter_pl
    Participant

    Ciekawe jak smakuje taki makaron,nigdy nie miałem okazji spróbować,więc nie wiem. A czy po ugotowaniu też należy polać makaron zimną wodą aby się nie sklejał?

    Pozdrawiam Grillcenter.pl

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 42 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.