kuchnia wloska

Zuzanna Paprocka
Participant
Posted on 28 października 2011 at 16:05

Uwielbiam kuchnie wloaska. Jest najlepsza na siweicie. Jesli chodzi o canelloni to ja trzymam sie najbardzie dla mnie standardowej wersji czyli jak dla mnie tej ze szpinakiem. Az sama sobie w pracy narobilam smaka.

Zuzanna Paprocka
Participant
Posted on 28 października 2011 at 16:10

Cannelloni ze szpinakiem i ricotta:

150 g – swiezego szpinaku, moze byc tez mrozony
12 rurek cannelloni
1 cebula
1 zabek czosnku
30g orzeszkow piniowych
300 g ricotty
1 jajko
sol do smaku
swiezo zmielony pieprz
400ml smietany
125 g mozzarelli

Smacznego

Zuzanna Paprocka
Participant
Posted on 28 października 2011 at 16:10

Cannelloni ze szpinakiem i ricotta:

150 g – swiezego szpinaku, moze byc tez mrozony
12 rurek cannelloni
1 cebula
1 zabek czosnku
30g orzeszkow piniowych
300 g ricotty
1 jajko
sol do smaku
swiezo zmielony pieprz
400ml smietany
125 g mozzarelli

Smacznego

Grillcenter_pl
Participant
Posted on 2 listopada 2011 at 19:39

A pizza? chyba zapomnieliśmy o tym dania,a przecież to właśnie min z niego słynie kuchnia włoska:) Lubicie jeść? A moze robicie ja sami?

Grillcenter_pl
Participant
Posted on 2 listopada 2011 at 19:39

A pizza? chyba zapomnieliśmy o tym dania,a przecież to właśnie min z niego słynie kuchnia włoska:) Lubicie jeść? A moze robicie ja sami?

Zuzanna Paprocka
Participant
Posted on 4 listopada 2011 at 18:28

Oj tak ja uwielbiam jesc pizze ale niestey nie znam dobrego przepisu na ciasto. Pare rayzy juz probowalam ale nie wychodzi jakies dobre. Moje jednka kiedy dojde do takiej wprawy: http://www.youtube.com/watch?v=mTn738SRyq4&feature=related

Normalnie niesamowity jest ten facet.

Zuzanna Paprocka
Participant
Posted on 4 listopada 2011 at 18:28

Oj tak ja uwielbiam jesc pizze ale niestey nie znam dobrego przepisu na ciasto. Pare rayzy juz probowalam ale nie wychodzi jakies dobre. Moje jednka kiedy dojde do takiej wprawy: http://www.youtube.com/watch?v=mTn738SRyq4&feature=related

Normalnie niesamowity jest ten facet.

Zuzanna Paprocka
Participant
Posted on 18 listopada 2011 at 21:23

Nie wiedzialaam jak do dac nowy watke wiec swietdzilam ze zapytam tutja. Powiedzcie mi jak i czy wogole robicie makaron domowej roboty? Uwazacie ze do tego potrzebna jest specjalna maszynka?

Zuzanna Paprocka
Participant
Posted on 18 listopada 2011 at 21:23

Nie wiedzialaam jak do dac nowy watke wiec swietdzilam ze zapytam tutja. Powiedzcie mi jak i czy wogole robicie makaron domowej roboty? Uwazacie ze do tego potrzebna jest specjalna maszynka?

joanna wesola
Participant
Posted on 5 grudnia 2011 at 13:54

Nie jest potrzebna żadna specjalna maszynka, wystarczy ostry nóż. A jeśli chcesz żeby makaron się nie sklejał to użyj mąki durum

joanna wesola
Participant
Posted on 5 grudnia 2011 at 13:54

Nie jest potrzebna żadna specjalna maszynka, wystarczy ostry nóż. A jeśli chcesz żeby makaron się nie sklejał to użyj mąki durum

Zuzanna Paprocka
Participant
Posted on 9 grudnia 2011 at 19:23

No tak ostry noz to cienkiego krojenia ale rozwalkowac to trzeba samemu porzadnie.

Zuzanna Paprocka
Participant
Posted on 9 grudnia 2011 at 19:23

No tak ostry noz to cienkiego krojenia ale rozwalkowac to trzeba samemu porzadnie.

Grillcenter_pl
Participant
Posted on 14 stycznia 2012 at 17:58

Ciekawe jak smakuje taki makaron,nigdy nie miałem okazji spróbować,więc nie wiem. A czy po ugotowaniu też należy polać makaron zimną wodą aby się nie sklejał?

Pozdrawiam Grillcenter.pl

Grillcenter_pl
Participant
Posted on 14 stycznia 2012 at 17:58

Ciekawe jak smakuje taki makaron,nigdy nie miałem okazji spróbować,więc nie wiem. A czy po ugotowaniu też należy polać makaron zimną wodą aby się nie sklejał?

Pozdrawiam Grillcenter.pl

  • You must be logged in to reply to this topic.
Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email