kto mi pomoże?

admin
Keymaster
Posted on 17 marca 2008 at 13:05

Witam
Mam mały dylemat ,szykuję małe przyjęcie z okazji rocznicy ślubu
już sobie w głowie prawie wszystko ułożyłam,zostaje mi jedno,prawie:) zamówiłam czarki z bułki i szukam jakiejś potrawy bym mogła w niej umieścić ,miałam na myśli gulasz ,ale nie wiem jaki wybrać ,może ktoś mi coś podpowie ?byłabym wdzięczna:)

marek
Participant
Posted on 17 marca 2008 at 15:44

Myślę że najwłaściwsze będzie coś pikantnego, może z kuchni meksykańskiej?
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/wo%b3owina/pikantny-gulasz-wo%b3owy-po-meksyka%f1sku.html[/url]

Gulasz drobiowy:
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dr%f3b/gulasz-drobiowy-z-jarzynami.html[/url]

Wołowy z pieczarkami:
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/wo%b3owina/wiejski-gulasz-wo%b3owy-z-podgrzybkami.html[/url]

Z indyka i jabłek:
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dr%f3b/gulasz-z-indyka-z-jab%b3kami.html[/url]

Z kaczki:
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dr%f3b/gulasz-z-kaczki.html[/url]

Z wieprzowiny i fasoli:
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/inne-mi%easa/gulasz-le%b6nej-braci.html[/url]

Możesz też coś zapiec…. są setki możliwości. Powodzenia

Z wieprzowiny i ananasa:
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/wieprzowina/gulasz-wieprzowy-orientalny.html[/url]

Gulasz szegedyński:
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/jednogarnkowe/gulasz-szegedy%f1ski.html[/url]

Z indyka i migdałów:
[url]http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dr%f3b/gulasz-z-indyka-w-curry-z-migda%b3ami.html[/url]

maja
Participant
Posted on 18 marca 2008 at 14:10

Dziękuję Tinca za pomoc ,jestes jak zwykle kochany ,zrobię gulasz po meksykansku myślę ze to będzie smakowało wszystkim .Pozdrawiam

marek
Participant
Posted on 18 marca 2008 at 15:15

Ależ proszę bardzo. Smacznego. 🙂

Anna Nona
Participant
Posted on 2 listopada 2008 at 13:40

Witam,

Mam przyjemność goscić tu po raz pierwszy i jeszcze nie bardzo wiem, jak sie poruszac po forum. Jak również, jak dodać nowy temat? Ale do brzegu…

Organizuje przyjęcie dla kilkunastu osob. Goście „z wyższej półki”, jeśli mogę to tak określić. Na początek będą sery i owoce, wśród których chciałabym podać pomelo. Czy ktoś z Was wie, jak elegancko można podać ten smaczny owoc? Obrać całkowicie i podac małe cząstki na osobnej paterze z widelczykiem do owoców? Czy też może pokroić jak arbuza w plastry? Będę wdzięczna za pomoc 🙂

Pozdrawiam
Mysza3

marek
Participant
Posted on 3 listopada 2008 at 22:39

Pomelo to odmiana grapefruita, jest bardziej słodka i znacząco większa. Istnieją różne odmiany – żółte, zielone i czerwone. Nie obrany owoc może być przechowywany do miesiąca czasu, gdyż masywna łupa chroni go przed wysychaniem.

Pomelo z orzechami, nacią kolendry i oliwą

[url=www.fotosik.pl][img]http://images48.fotosik.pl/26/a8ba923d55807438.jpg[/img][/url]

Sałatka z pomelo
Składniki:
20 dkg segmentów owocu
krewetki tygrysie
1 drobno posiekana szalotka
1 łyżeczka posiekanego czosnku
2 łyżeczki prażonych wiórek kokosowych
papryczka chili do smaku
1 łyżeczka posiekanych prażonych orzechów
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki lub kolendry
Dresing:
1,25 szklanki mleka kokosowego
2 łyżeczki brązowego cukru
2 łyżki soku z cytryny
pasta chili do smaku

Mleko kokosowe zagotować, dodać pozostałe składniki. Pozostałe składniki wymieszać, polać zimnym dresingiem.

[url=www.fotosik.pl][img]http://images37.fotosik.pl/26/7982d4c6dcc08f9b.jpg[/img][/url]

Pomelo i krewetki skropione sokiem z limety

[url=www.fotosik.pl][img]http://images42.fotosik.pl/26/1f2a88099d238559.jpg[/img][/url]

To tylko inspiracja. Miłej zabawy.

You must be logged in to reply to this topic.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email