Komentarze

Anerite
Participant
Posted on 12 października 2006 at 21:35

Ja w sprawie formalnej. Nie wszystkie przepisy, na konkurs, czy nie, sa dopracowane, niektore nie bardzo maja sens i to powinno byc brane pod uwage. Pytanie: dlaczego przy niektorych przepisach nie ma mozliwosci pisania komentarzy (przez zalogowanych/zarejestrowanych uzytkownikow, jakim jestem ja np.) bo jest zamieszczona tylko uwaga, ze komentarze moga pisac tylko zarejestrowani. To dlaczego ja nie mam mozliwosci komentowac niektorych przepisow, bo jest tylko ta uwaga bez mozliwosci komentowania? Ostatnio dosyc czesto. Konkretnie: udka kurczaka w cebulce (na konkurs, ale mniejsza z tym). 4 lyzki masla na 4 udka? Czy ktos sie nie pomylil? Ale to wlasnie taki przepis, gdzie nie moge wpisac komentarza, a czemu?Takze dlaczego komentarze (jesli mozna wpisac) sa umieszczane z opoznieniem? Kiedys byly od razu. Bede wdzieczna za wyjasnienia. Anerite.

marek
Participant
Posted on 13 października 2006 at 11:19

Jest wiele niedogodności w module na którym "powieszona" jest pychotka, a których my nie możemy wyeliminować. Ale niestety nie ma możliwości ingerencji w gotowy produkt. Trzeba się więc z nimi pogodzić. Nie są one zresztą zbyt dokuczliwe, zawsze jest forum na którym można się podzielić uwagami co do przepisów. Pozdrawiam i dziękuję za uwagi Irenko.

Anerite
Participant
Posted on 7 grudnia 2006 at 23:06

Ja jeszcze raz w tej samej sprawie. Jestem zalogowana na stale, jak mi logowanie kasuje (czesto), choc ma pamietac, to powtarzam, ale jednoczesnie przy niektorych przepisach nie moge dodac komentarza, bo nagle jestem wylogowana. Dzis sprawdzilam: na forum jestem, a na przepisach nie jestem zalogowana. Probowalam 3 x przy przepisie na "Kabaczeta" i nie udalo mi sie. Musi byc jakis blad i proponuje sprawdzic i poprawic.

Ale chodzi mi o ten przepis "Kabaczeta" (na konkurs).
Nazwa przekrecona i trzeba poprawic. Jest to b. popularne bulgarskie danie, b. smaczne i kiedys do dostania na kazdej ulicy. Potem juz trudno bylo znalezc, pewnie dlatego, ze bylo tanie.
Wlasciwa nazwa to Kebabcze albo Kebabczeta. Mieso moze tez byc mieszane z baranina. Przepis podany na konkurs troche uproszczony. Bulgarzy tak robia: 2/3 miesa baraniego lub wieprzowego, 1/3 wolowego, jajko, cebula, sol/pieprz do smaku. Zmielone mieso wymieszane z reszta dodatkow MUSI polezec dobe w lodowce do wyrobienia lepszego smaku. Waleczki maja byc cienkie, po upieczeniu jakies 2 cm. w obwodzie.
Bulgarzy podaja z surowa siekana cebula i pomidorami w plasterkach i do tego bialy bulgarski chleb jak bulka. Jadlam w Warnie, bylo pyszne a przepis dostalam od Bulgarow. Uwazam, ze komentarz jest konieczny do tego przepisu, ale nie da sie wpisac. Anerite.

You must be logged in to reply to this topic.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email