Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

jak upiec w całości młodego barana

Home Forums Przepisy czytelników Szukam przepisu na…. jak upiec w całości młodego barana

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #44222
    admin
    Keymaster

    szukam gotowego przepisu na pieczonego m³odego barana, szykujemy ognisko
    bêê zobowi±zany

    #44269
    Grzegorz
    Participant

    Nie jest to tak od rêki ja to robi³em tak
    Jagnie oko³o 20/30 kg oprawione bo takie ¿e¶my zawsze kupowali
    jak ognisko w sobotê to zaczyna³em go robiæ w poniedzia³ek
    dobrze wymyte Jagnie w³o¿yæ do du¿ego baniaka by siê ca³e zmie¶ci³o , wlaæ z 10 litrów piwa jakie to niema znaczenia byle nie mocne i resztê uzupe³niæ wod± i tak niech stoi do soboty .
    rano wyci±gasz Jagnie nacierasz sol± i w ca³o¶ci podgotowujesz tak na pó³ miêkko woda w tej wodzie w której siê moczy³o nie mo¿e byæ miêkkie tylko twardawe.
    wyci±gn±æ i wystudziæ .,
    4 g³ówki czosnku
    4 cebule

    na desce zetrzeæ czosnek ,starta cebula, pieprz, sól i wegeta wymieszaæ to wszystko razem i natrzeæ tym wystudzone Jagnie i niech tak le¿y do wieczora .,

    Przyszykowaæ ognisko i ro¿en do krêcenia piec Jagnie na wolnym ogniu podlewaj±c piwem i w miarê pieczenia skrawywaæ i je¶æ .
    co do przypraw to wed³ug upodobañ.,
    Mo¿na nie gotowaæ ale wtedy d³ugo sie piecze i jest twarde a podgotowane po upieczeniu palce lizaæ i .
    I obowi±zkow± do tej zagrychy 1L okowity na g³owê a dla pañ 0,75 lub 1,75 .
    Ale radzê wpierw upiec a potem piæ bo z praktyki wiem ¿e jak odwrotna kolejno¶æ
    to rano psy barana rozci±gaj± bo taki ³ykowaty.
    Smacznego i pozdrawiam Grzech

    Post edited by: grzech, at: 2005/10/13 22:12

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.