Gdzie to wstawic?

Anerite
Participant
Posted on 27 stycznia 2005 at 01:56

Poslalam Ci oryginalny artykul dr. Russaka na temat bigosu i mysle, ze warto go podac, tylko nie wiem gdzie. Wybor zostawiam Tobie. jesli sie nie miesci w istniejacych dzialach, to moze zrobic nowy dzial. Tegoz autora jest artykul o winach z tego samego zrodla i moze by tez warto go zamiescic. Procz tego nalezy zwrocic uwage podajacym przepisy, jesli kopiowane, (patrz bigos krzysztofa) by podawali zrodlo przepisow, jesli sa cudze, tego wymaga przyzwoitosc. Anerite.

Administrator
Keymaster
Posted on 27 stycznia 2005 at 18:27

Wkrótce nowe dzia³y i nowe kategorie w przepsiach….
Ale w jakiej kategorii ma byæ bigos? pierogi?
Prosi³bym aby podaæ tu propozycje dzia³ów i kategorii w przepisach.

marek
Participant
Posted on 27 stycznia 2005 at 21:44

Poda³em zród³o pochodzenia przepisu na bigos "autorstwa" Krzysztofa, a on sam dosta³ pisemnie ostrzezenie. Wiêc vzamieszczaæ ponownie nie ma sensu. Adres jest podlinkowany do strony polonia.

Katarzyna
Participant
Posted on 28 stycznia 2005 at 10:08

Mo¿e warto stworzyæ kategoriê ‚tradycyjne’ albo ‚polskie’ albo ‚staropolskie’, bo te potrawy do takich nale¿±.

marek
Participant
Posted on 28 stycznia 2005 at 13:26

Bazylio bêdzie dzia³ "W staropolskiej kuchni"

Anerite
Participant
Posted on 28 stycznia 2005 at 21:55

Moze wziac przyklad z ksiazek kucharskich, gdzie pierogi sa zawsze w dziale potrawy maczne albo z maki i kasz, a bigos jak i inne warzywa i jarzyny z miesem po prostu sa w dziale potrawy polwarzywne. Mysle ze najprosciej skorzystac z tych wzorow, chyba ze ktos ma inny pomysl. Anerite.

You must be logged in to reply to this topic.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email