Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Co myślicie na temat dań gotowych?

Home Forums Przepisy czytelników Porady czytelników Co myślicie na temat dań gotowych?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 121 total)
  • Author
    Posts
  • #45345
    Maciej Kowalski
    Participant

    Co robicie jak nie macie czasu na gotowanie? Czy dzwonicie po pizzę, idziecie gdzieś na miasto czy może sięgacie po jakieś dania gotowe?

    Osobiście w takim przypadku przyrządzam jakieś danie gotowe – najlepiej ze słoika. Takie są najlepsze. Co prawda zrażony jestem do klopsów etc. w sosie pomidorowym, ale na rynku jest coraz większy wybór tego typu produktów, od fasolki, po rozmaite zupy i lecza. Co o nich sądzicie czy macie jakieś ulubione?

    #45346
    maja
    Participant

    :)ja jak nie mam czasu ,lub się spieszę,to również korzystam z dań gotowych ze słoika lub garmażerki,są teraz takie dobre:)a zamawiać to owszem nieraz w pracy zamawiamy kebab w bułce lub z frytkami,jest wygoda bo na telefon.:P

    #45347
    marek
    Participant

    Zdecydowanie danie w słoiku. Nieźle smakują gołąbki, fasolka… gulasz węgierski, do niego gotuję makaron. No i mrożonki…

    #45377
    Joanna Wiśniewska
    Participant

    ze słoików to jedynie fasolkę po bretońsku pudliszek trawię. a z innych gotowców ułatwiających życie to mrożonki różne, tylko nie same warzywa a już raczej dania gotowe tj. jakaś chińszczyzna czy danie meksykańskie. albo kupuje gotowe wrapsy delecty, marynuję mięso, dorzucam warzywo i też mam szybką i łatwą potrawę.

    #45404
    Tomek Komar
    Participant

    dla mnie wlasnie przy braku czasu sa idealnym rozwiazaniem…akurat mam w tym tylko jedno male spaczenie :> bo korzystam tylko z produktow winiarow w tym wypadku… najbardziej odpowiada mi ich smak, a ceny i tak sa na tyle zblizone ze nie ma duzej roznicy 🙂

    pozdrawiam

    #45407
    wojtek c
    Participant

    jak dla mnie dania z torbek/saszetek różnią się niewiele,bo przecież i tak każdy doprawia wedle swojego smaku,ale za to grafika produkty Winiar

    #45411
    Robert Kozioł
    Participant

    Wiadomo ze trzeba sobie dodac czegos do smaku:) ale to z czasem, jak juz sie stanie bardziej doswiadczonym kucharzem, a na poczatku to i zupa z proszku jest jak miod.

    #45414
    marek
    Participant

    Ja czasami z braku czasu jem jakieś konserwy tzn gotowe dania, w słoikach. Gołąbki, flaki. Bywają nawet smaczne.

    #45418
    Tomek Komar
    Participant

    moze nie roznia sie za wiele grunt, ze szybko sie je przygotowuje, nie jestem specem kucharskim, ale dzieki nim wprowadzam sobie jakies urozmaicenia a nie non stop ziemniaki z milonym

    #45419
    marek
    Participant

    Każde gotowe danie można sobie przyprawić wg upodobań, to nie problem.

    #45420
    Robert Kozioł
    Participant

    Dopoki nie wiedzialem nic poza tym jak gotuje sie wode na herbate tez myslalem ze gotowe danie to nic tylko podgrzac, a tu niespodzianka, to calkiem dobra nauka w kwestii przypraw.
    Przy okazji, widzieliscie konkurs winiarowy, jestem pod wrazeniem ze firma z dziedziny kulinariow takie nagrody serwuje.

    #45425
    marek
    Participant

    🙂 Kozi na etacie czy ot tak, amatorsko?

    #45427
    wojtek c
    Participant

    przyprawy przyprawami, też trzeba wiedzieć jakie warzywko lub owoc można dodać do gotowego dania, żeby to i smak miało i wyglądało

    #45428
    marek
    Participant

    Oczywiście, ale to indywidualne gusty, trudno cokolwiek sugerować. Bezsporne jest stwierdzenie że ładnie podane nawet gotowe danie wiele zyskuje.

    #45438
    Robert Kozioł
    Participant

    Niestety nie na etacie, czasem zaluje, bo to fajna sprawa moc tak pokombinowac w kuchni. Ciekawe czy zawodowi kucharze czesto biora udzial w konkursach, ladnie by sie mogli oblowic.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 121 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.