1.TEMAT.
[u][b] CHLEB. PRZEPIS WZORCOWY WYPIEKU [color=red] CHLEBA TYPU KR-IRL [/color] (MINI CHLEBKI). [/b] [/u] 馃槅 *****
[color=blue]KASZ臉 jaglan膮 __400g. oraz RY呕 bia艂y, r贸wnie偶 __400g. gotujemy w jednym garnku (pojemno艣膰 4,0l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody. [/color]
[b] [u]PRZYPRAWY TO: [/u] [/b]
S贸l kamienna nieoczyszczona, r贸wnie偶 pieprz, kminek, ew. zia艂a wg uznania. Po zako艅czeniu gotowania ca艂o艣膰 pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.
[b] [u]UGOTOWANE KASZA I RY呕 (MASA RAZEM 800 GRAM), WCH艁ANIAJ膭 WTEDY: [/u] [/b]
Ca艂膮 u偶yt膮 (2,5l.) do gotowania wod臋, co nast臋pnie u艂atwia formowanie i lepsze klejenie si臋 tzw. mini chlebk贸w. Do tego w艂a艣nie zestawu sk艂adnik贸w (kasza, ry偶) dodajemy such膮 mas臋: 150 gram OTR膭B PSZENNYCH i dok艂adnie mieszamy 艂y偶k膮. Otr臋by ch艂on膮 w贸wczas du偶o wody, kt贸r膮 uzupe艂niamy wlewaj膮c ok. 0,5 litra (przegotowanej).
[b] [u]DU呕膭 艁Y呕K膭 STO艁OW膭 NABIERAMY ZMIESZAN膭 MAS臉 TJ. KASZ臉 Z RY呕EM WRAZ Z OTR臉BAMI: [/u] [/b]
Z takiej obj臋to艣ci FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). K艂adziemy na papierze do pieczenia, kt贸rym uprzednio pokryli艣my powierzchni臋 blachy. PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.
[b][u]ISTOTNE: [/u] [/b]
[color=red]Wszelkie dodatki np. mi贸d, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjaj膮 oty艂o艣ci i cukrzycy typu 2. [/color]
[b] [u]JEST TO EWENEMENT W SKALI KRAJU I CA艁EJ EUROPY: [/u] [/b]
Niezwykle wa偶na jest te偶 wiedza z ksi膮偶ki, pt._______: [b][u]PORADNIK 呕YWIENIOWY cz艂owieka w [color=red]XXI wieku.[/color][/u][/b]
W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.
[b][u]CHLEB typu KR-IRL, STANOWI AKTUALNIE O SILNYM UK艁ADZIE IMMUNOLOGICZNYM: [/u] [/b]
Organizmu cz艂owieka. Dostarcza ogrom energii eliminuj膮cej g艂贸d dlatego; i偶 GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin !! tzw. NISKIE w臋glowodany, tj. do 26% wzrostu. Z艂e to, WYSOKIE w臋glowodany, tj. od 26,01% wzrostu. Podnosz膮 poziom cukru po spo偶yciu zbyt wysoko stymuluj膮c oty艂o艣膰, r贸wnie偶 cukrzyc臋 typu 2. [color=blue]To k艂opot, 偶e nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !! [/color]
[b][u]WA呕NE. [/u] [/b]
[b][u]GLUKOZA NATURALNA; TO RY呕, WSZYSTKIE KASZE, OWOCE, WARZYWA: [/u] [/b]
Logika my艣lenia, post臋p i spok贸j. Tak偶e wypowiadanie s艂贸w, kt贸re maj膮 merytoryczn膮 warto艣膰. Wskazane s膮 produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU 呕YWIENIOWEGO, tj. I呕 produktu. :cheer: *****
[b][u]GLUKOZA NIENATURALNA; TO M膭KA I CUKIER: [/u] [/b]
Irracjonalne zachowania, cz臋sta zmiana nastroju, nerwowo艣膰. R贸wnie偶 wypowiadanie s艂贸w, kt贸re nic nie znacz膮.
[b][u]TAKA KOMPOZYCJA SK艁ADNIK脫W, R脫WNIE呕 KOLEJNO艢膯 PRZYGOTOWANIA: [/u][/b]
Tj. gotowanie, a nast臋pnie pieczenie tworz膮 struktur臋 偶ywieniow膮, kt贸ra w spos贸b zadawalaj膮cy poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu cz艂owieka; a w szczeg贸lno艣ci wydolno艣膰 seksualn膮 organizmu. Wystarczy por贸wna膰: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu; jak pracuj膮 i jak skutecznie si臋 rozmna偶aj膮, to wszyscy wiemy. Sk膮d czerpi膮 energi臋, to oczywiste, 偶e z ry偶u i kasz, a jaki czyni膮 przy tym post臋p cywilizacyjny, to tylko Im pogratulowa膰.
[u][b]PLUSY: [/b][/u]
[color=red]CHLEB typu KR-IRL, podnosi poziom cukru po spo偶yciu o 26% wzrostu, tzw. NISKIE w臋glowodany. Zapobiega oty艂o艣ci i cukrzycy typu 2. Nie wywo艂uje wzd臋膰 i nie tworzy zapar膰. [/color]
[u][b]MINUSY:[/b][/u]
Aktualnie brak sklepu lub piekarni, kt贸ra wytwarza i sprzedaje ten produkt.
[u][b]TO OD呕YWIANIE NIE JEST DROGIE, ALE WR臉CZ WYJ膭TKOWO TANIE: [/b][/u]
Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy, czyli ca艂odzienne wy偶ywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 z艂. Zjadamy mniej dro偶szych produkt贸w, a to dlatego; 偶e CHLEB typu KR-IRL syci niewyobra偶alnie przez 4-5 godz. eliminuj膮c g艂贸d, gwarantuje przy tym od偶ywienie BIOLOGICZNIE WZORCOWE !!
[u][b]POR脫WNANIE: [/b][/u]
Chleb upieczony z M膭KI np. pszennej, 偶ytniej, orkiszowej i ka偶dej innej: zawsze stymuluje nadwag臋 i cukrzyc臋 typu 2. Wzd臋cia oraz zaparcia s膮 gwarantowane. Poziom cukru po spo偶yciu chleba pszenno 偶ytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. S膮 to tzw. WYSOKIE w臋glowodany, tj. od 26,01% wzrostu, niezdrowe dla cz艂owieka.
[u][b] KONKLUZJA finalna:[/b][/u]
[color=orange]Ilo艣膰 偶ywno艣ci nale偶y bezwzgl臋dnie dostosowa膰 do trybu 偶ycia, czyli zapotrzebowania energetycznego w艂asnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyr贸wnywania brak贸w energii u cz艂owieka jest bez w膮tpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest tak偶e zasadotw贸rcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowo艣膰 sok贸w trawiennych pustego 偶o艂膮dka zmniejszaj膮c 艂aknienie.[/color]
[u][b]REFLEKSJA: [/b][/u]
Ka偶dy pacjent po operacji dostaje jako pierwszy posi艂ek tzw. kleik z ry偶u bia艂ego oczyszczonego i wody.
Bia艂y ry偶 to ry偶 pozbawiony 艂upiny, czyli dalej po tzw. oczyszczeniu produkt najwy偶szej warto艣ci od偶ywczej, podobnie jak jab艂ko obrane z 艂upiny te偶 jest warto艣ciowym owocem pozbawionym jedynie sk贸rki.
[b][u] P. S. JAPO艃CZYK, KIEDY PODAJE PRZEPIS NA SUSHI CZYT. SUSZI, TO M脫WI O RYBACH, WARZYWACH I INNYCH DODATKACH: [/u][/b]
O ry偶u w艂a艣ciwie m贸wi bardzo rzadko, a przecie偶 wiadomo, 偶e ry偶 stanowi 50-70% gotowego dania. [b]Rzadko m贸wi o ry偶u, bo dla Niego ry偶 w potrawie, to OCZYWISTO艢膯 !! [/b]
[b][u] CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTO艢CIOWYM PRODUKTEM 呕YWIENIOWYM DLA CZ艁OWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA: [/u][/b]
80% ENERGII (niskie w臋glowodany), antyoty艂o艣ciowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W ca艂ych swoich dziejach LUDZKO艢膯 (7 MLD), nie stworzy艂a dot膮d tak warto艣ciowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU 呕YWIENIOWEGO.
[b][u]CHLEB TYPU KR-IRL, MO呕NA PAKOWA膯 PR脫呕NIOWO: [/u][/b]
Np. po 3 szt. jest on w贸wczas przydatny do spo偶ycia przez PONAD 1 ROK. Energia biologiczna tj. 80% ENERGII (niskie w臋glowodany), na tzw. TRASY, wycieczki, dalekie wyjazdy czyli: LOGICZNA, ZDROWOTNA KONIECZNO艢膯. R贸wnie偶 AKCJE POMOCY HUMANITARNEJ !!
[b][u]PRZEPIS[/u][/b] ten, jest zamieszczony na stronie internetowej; B) *****
Skr贸t adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______: instytutirl
INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr in偶. Jaros艂aw MICHA艁, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAK脫W, Pn.-Pt. 10:00-17:00
[b][u]PRZEPIS JEST OCZYWI艢CIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA: [/u][/b]
[color=blue]Prosz臋 tylko zauwa偶y膰, 偶e tre艣ci w tym przepisie stanowi膮 identyfikacj臋 zjawisk, kt贸re s膮 wyewoluowane przez przyrod臋, i ka偶dy mo偶e sobie prawdy te potwierdzi膰. Warto艣膰 stanowi膮 wyniki bada艅 laboratoryjnych, a nie puste ci膮gle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite k艂amstwa. Chodzi te偶 o to, 偶e stale m贸wimy o rozszerzaniu si臋 chor贸b tzw. plaga oty艂o艣ci oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych. [/color]
[b][u]DLA NAS TJ. IRL KRAK脫W, OKRE艢LENIE CYWILIZACJA WI膭呕E SI臉 Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ: [/u][/b]
Oraz 艂atwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy m贸wimy o cywilizacji, jako o poj臋ciu, bo samo s艂owo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyja艣nie艅 nic nie uszczeg贸艂awia, a raczej utrudnia precyzyjn膮 i logiczn膮 ocen臋 prawd biologicznych.
[b][u]MOTTO: [/u] [/b]
M膮dro艣膰 cz艂owieka polega na respektowaniu dokona艅 przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moj膮 intencj膮 jest przekaza膰 t臋 wiedz臋, poniewa偶 swoje w艂asne 偶ycie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego przepisu jest; Dr in偶. Jaros艂aw MICHA艁; konsultant INSTYTUTU IRL KRAK脫W.
Powy偶sze tre艣ci dzi臋ki uprzejmo艣ci autora, zamie艣ci艂/a: jw. *****
1.TEMAT.
[b][u][color=blue]ENGLISH VERSION:[/color][/u][/b] INSTYTUTIRL.index9.php
Biologia, medycyna.
Pozwole sobie wyrazic moje zdanie i napewno nie tylko moje.
Te chlebki moga byc dobre i zdrowe, czemu nie, zwlaszcza, ze kasza jaglana nie posiada glutenu, wiec nadaje sie na diete bezglutenowa. Kasze jaglana otrzymuje sie z prosa – rosliny pastewnej. Jednak sposob rekomendacji w wymienionej ksiazce wydaje sie nie tylko dziecinny, ale zgola szokujacy. Jest to tendencyjne narzucanie pewnych teorii – typu pranie mozgu. Znamy tego typu podchody od wielu lat. Najpierw mleko bylo super zdrowe, potem wrecz odwrotnie, to samo z maslem i smalcem itd. Sa to handlowe chwyty, bardzo naiwne, sluzace jednemu celowi, aby odebrac konsumentow rywalom handlowym. Po latach mleko wraca do lask, jak i maslo, a co ciekawe, takze i smalec i to w krajach, gdzie zostal dokumentnie potepiony. Dlaczego? Dlatego ze rozne teorie wyssane z palca nie zostaly potwierdzone w zyciu i zdrowy rozsadek, choc pozno, jednak wraca na swoje miejsce.
Wykazywanie wartosci swego produktu poprzez potepianie innych jest sposobem p.t. chwyty ponizej pasa.
Nie ma niczego na swiecie absolutnie doskonalego jak i absolutnie szkodliwego. Jak kazda moneta ma 2 strony, tak kazdy produkt ma dobre zalety i zle strony. Producenci margaryny np. uwypuklili wszystkie szkodliwe aspekty masla i to z duza przesada, natomiast nie powiedzieli ani slowa o szkodliwosci margaryny, ktora jest ewidentna. Niestety duzo naiwnych dalo sie na to nabrac i zamiast dowiedziec sie, co naprawde przedstawia soba dany produkt i jakie beda jego skutki przez dluzsze spozywanie – szkodza sobie nieswiadomie.
Takie przedstawianie nadzyczajnej wartosci tych japonskich chlebkow w przeciwienstwie do potencjalnej szkodkiwosci innego pieczywa prowadzi do jednego wniosku. Ktos sobie przygotowuje grunt handlowy kontra innym wytworcom zywnosci tradycyjnej.
Jesli komus sie zdaje, ze nagle cala Polska albo i Europa da sie nabrac na takie teorie i zrezygnuje z pieczywa na rzecz japonskich chlebkow, to musi byc bardzo naiwny. Nie do wszystkiego sie one nadaja i nie dla wszystkich.
Reklama – owszem, ale nie cudzym kosztem. To z gruntu zle podejscie i raczej nie wrozy powodzenia.
Ludzie pili i pija dalej mleko i uzywaja mleczne i inne naturalne produkty mimo napastliwych kampanii. Sa tacy, co sobie dali wyprac mozg, bo nie posiadaja podstawowych wiadomosci o zywieniu i skutkow jedzenia pewnych produktow. Takie manipulacje sa niesmaczne i z gory powoduja zastrzezenia. Wykazywac wartosci produktu – tak, ale kosztem innych produktow – nie. To jest manipulacja z celem zamierzonym z gory, bardzo naiwna i dla tych bez pojecia. Jak nie ma absolutnej czerni, ani absolutnej bieli, tak nie ma niczego, co ma wylacznie dobre albo zle strony. Wykazanie i dobrej i zlej strony – wyglada wiarygonie, przeciwne podejscie jest nieprofesjonalne i nie budzi zaufania. Na koniec – ta refleksja to niby do czego i jaki ma sens?
Indeks Glikemiczny. B艂臋dy i NIEPRAWDY to standard w IG.
MM.4.
[b][u][color=red]Temat: PSEUDO metoda, oparta na masie pomy艂ek oraz biologicznym K艁AMSTWIE !! [/color] [/u][/b] 馃槢
[b][u]POLACY CHC膭 BY膯 SZCZUPLI I ZDROWI DLATEGO M脫WI膭; DO艢膯 SZERZENIA NIEPRAWD I K艁AMSTW: [/u] [/b]
Ze strony piewc贸w i propagator贸w Tzw. Indeksu Glikemicznego.
[b][u]DWA NIEZALE呕NE O艢RODKI DIABETOLOGICZNE:[/u] [/b]
Oraz UOKiK przeprowadz膮 badania maj膮ce na celu pe艂n膮 identyfikacj臋 tabel oraz teorii o tzw. Indeksie Glikemicznym, kt贸rego wska藕niki cyfrowe maj膮ce pokazywa膰 odpowiedni wzrost poziomu cukru we krwi po spo偶yciu produktu, zawieraj膮 ogromnie du偶o b艂臋d贸w merytorycznych przyczyniaj膮c si臋 od 15 lat do wzrastania fali oty艂o艣ci i cukrzycy typu 2, u Polak贸w.
[u][b] PO TYCH BADANIACH IDENTYFIKUJ膭CYCH PRAWDZIWE OZNACZENIE: [/b] [/u]
[color=red]Pokazuj膮ce wzrost poziomu cukru po spo偶yciu produkt贸w, sprawa zostanie przekazana na powr贸t do PROKURATURY, a nast臋pnie skierowana do S膭DU. Po drobiazgowej i pe艂nej ocenie s膮du nast膮pi odpowiednia fala wniosk贸w odszkodowawczych ze strony Polak贸w oty艂ych i chorych na cukrzyc臋 typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia by艂o i jest nadal dostosowanie jad艂ospisu do zalece艅 tzw. Indeksu Glikemicznego, pe艂nego b艂臋d贸w merytorycznych i nieprawd biologicznych. [/color]
[u][b] WG TEGO IG, TO PO CZEKOLADZIE 70% CACAO: [/b] [/u]
Si臋 chudnie, a t艂uszcz z 偶贸艂tego sera i szynki wieprzowej organizm cz艂owieka wydala zgodnie z t膮 bzdurn膮 i nieprawdziw膮 teori膮. Produkty o niskim IG (w tabelach masa b艂臋d贸w) z t艂uszczem mo偶na spo偶ywa膰 bez ogranicze艅. Pytanie zasadnicze: b艂azenada czy celowe i 艣wiadome OSZUSTWO ?! Ludzie kt贸rzy opracowali tabele IG nie mieli w r臋ku glukometru i nie czytali ksi膮偶ek biologicznych ze szko艂y podstawowej (biologia z 4 klasy). Wida膰 to wyra藕nie.
[b][u]MOTTO: Indeks Glikemiczny. To b艂臋dy merytoryczne i NIEPRAWDY biologiczne.[/u][/b] :angry:
[b] [u]PRZYK艁AD 1:[/u] [/b]
Maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawd臋 wzrost poziomu cukru po spo偶yciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. Ry偶 bia艂y, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spo偶yciu ry偶u gotowanego nie przekroczy 20%, czyli te偶 jest niski. Chleb ry偶owy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, 艣liwki suszone, arbuz, p艂atki zbo偶owe, kukurydza, ziemniaki, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, b贸b gotowany i wiele innych wska藕nik贸w IG, do wymienionych tu produkt贸w to zwyczajna: biologiczna NIEPRAWDA.
[b] [u]PRZYK艁AD 2: [/u][/b]
FRYTKI; zawieraj膮 t艂uszcz, ale w臋glowodany wy艂膮cznie z ziemniaka, kt贸rych to w臋glowodan贸w w ziemniaku jest ok. 18%, i s膮 to w臋glowodany (skrobia) podnosz膮ce poziom cukru po spo偶yciu nie wy偶ej ni偶 20% wzrostu. Sk膮d wi臋c wysoki IG pokazuj膮cy jakoby wysoki wzrost poziomu cukru po spo偶yciu.
[b][u]ODPOWIED殴 JEST OCZYWISTA, MARKETING I TOTALNA BZDURA: [/u][/b]
[color=blue] Takich przyk艂ad贸w jest w IG: bardzo du偶o. Ka偶dy kto zechce, mo偶e sobie te wzrosty sprawdzi膰 w艂asnym glukometrem i nie jest to trudne !! Go艂ym okiem wida膰, 偶e Ci specjali艣ci od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzaj膮 nieprawdy biologiczne, kt贸re sami g艂osz膮 O艢MIESZAJ膭C si臋 przy tym skutecznie. [/color]
[b][u] TZW. INDEKS GLIKEMICZNY, KT脫RYM TO POLACY S膭 OK艁AMYWANI: [/u][/b]
Przez ten IG tyj膮 i zaczynaj膮 mie膰 cukrzyc臋; ca艂a prawda o tym fa艂szywym i b艂臋dnym przekazie zosta艂a przedstawiona w ksi膮偶ce, pt. _______: [b] PORADNIK 呕YWIENIOWY cz艂owieka w [color=red]XXI wieku.[/color] [/b] Rozdzia艂 nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz du偶o przyk艂ad贸w.
[b][u] DLATEGO TE呕 PIEWCY TZW. IG CZUJ膭C SI臉 ZDEMASKOWANYMI PROPAGATORAMI K艁AMSTW: [/u][/b]
Swoje frustracje pr贸buj膮 niwelowa膰 oszczerstwami w kierunku naukowc贸w z IRL KRAK脫W, pogarszaj膮c swoj膮 sytuacj臋 procesow膮. Jest Ich zaskakuj膮co ma艂o, co potwierdza POLICJA sprawdzaj膮c stale IP komputer贸w.
[b][u] NOTARIUSZ KOMPLETUJE TE呕 MATERIA艁Y, POKAZUJ膭CE PR脫BY DYSKREDYTACJI: [/u] [/b]
[color=red]I oskar偶ania w艂a艣cicielki instytutu i pracownik贸w naukowych o wszelkie zupe艂nie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy w Internecie, kt贸re maj膮 na celu os艂abi膰 przekaz ze strony IRL KRAK脫W, r贸wnie偶 zniech臋ci膰 do zakupu ksi膮偶ki, tak偶e pogorszy膰 wizerunek naukowy, a jest ju偶 w sprzeda偶y uzupe艂nione 2-gie DRUGIE wydanie publikacji. (IP komputer贸w i dane Tych niegodziwych spamer贸w, oszczerc贸w s膮 znane i potwierdzaj膮 to co ju偶 od dawna ustali艂a POLICJA, a jest jasne i przygotowywane dla S膭DU). [/color]
[b] [u]ZASADY, TEORIE I DZIESI膭TKI SPRZECZNYCH ZE SOB膭 TABEL: [/u] [/b]
Dotycz膮cych tzw. Indeksu Glikemicznego, nijak si臋 maj膮 do rzeczywisto艣ci wykreowanej przez przyrod臋 na naszej planecie, procesem o nazwie: 偶ycie organizm贸w 偶ywych na ZIEMI. Nale偶y pi臋tnowa膰 nieuczciwo艣膰, celowe i sta艂e podawanie NIEPRAWD czyli prostackie OSZUSTWO !! Winno si臋 te偶 przedstawi膰 Ich publicznie i imiennie; co nast膮pi ju偶 niebawem przy aprobacie S膭DU. Musimy mie膰 艣wiadomo艣膰 Kto do nas o tym IG pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryj膮cy si臋 za swoj膮 POD艁O艢CI膭.
[b] [u]PRZECIE呕 DO NICH NIE MO呕ESZ ZADZWONI膯, BO NIE MA GDZIE: [/u] [/b]
Nie masz kogo zapyta膰, o te wpisy w Internecie, dziesi膮tki sprzecznych ze sob膮 tabel, dlaczego !? To proste uciekaj膮 przed prawd膮 bo m贸wi膮 k艂amstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAK脫W, zawsze mo偶esz zadzwoni膰 bo s膮 to 偶ywi, realni naukowcy nie poddani 偶adnym naukowym re偶imom czyli lekko, 艂atwo m贸wi膮 prawdy biologiczne, kt贸re zbadali. Warto !!
[b] [u]KA呕DY ZATEM, TAK JAK NASZA WYBITNA ARTYSTKA PANI URSZULA DUDZIAK: [/u] [/b]
[color=blue]W telewizji TVN poinformowa艂a, powinien si臋 zaznajomi膰 z tabelami tzw. Indeksu 呕ywieniowego, tj. I呕 produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o kt贸rym Ona m贸wi艂a: OBYWATEL 艢WIATA, co oczywiste przecie偶. [/color]
[u][b] R E F L E K S J A: [/b][/u]
[b][color=blue]INDEKS 呕YWIENIOWY,[/color][/b] a; [b]INDEKS GLIKEMICZNY,[/b] to dwa r贸偶ne spojrzenia na realia przyrodnicze.
I呕; to identyfikacja ewolucyjnych dokona艅 przyrody, czyli sfera fakt贸w. IG; to wirtualne pogl膮dy, dezinformacja, ob艂uda i biznes.
[b][u]ZOBACZ TE呕;[/u] [/b] Prawdy biologiczne wg: IRL KRAK脫W.
Ksi膮偶ka, pt._______: [u][b]PORADNIK 呕YWIENIOWY cz艂owieka w [color=red]XXI wieku. [/color][/b][/u] B)
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupe艂nione. ***
Skr贸t adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
MM.4.
[b][u][color=blue]ENGLISH VERSION:[/color][/u][/b] Skr贸t adresu strony w Internecie_______: instytutirl.com.pl/index9.php
Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOK艁ADNY CYTAT). *****
1. Ewa Somrowska.
W swoim 偶yciu przesz艂am tyle diet, 偶e nie spos贸b zliczy膰 na palcach. Pocz膮wszy od 3 dni贸wek, a sko艅czywszy na 6 tygodniowym g艂odzeniu si臋. Efektem na dzie艅 dzisiejszy jest, a raczej by艂a spora nadwaga i pocz膮tki cukrzycy.
Zdeterminowana swoim wygl膮dem i samopoczuciem zacz臋艂am przeszukiwa膰 internet w nadziei, 偶e teraz co艣 znajd臋. Co艣 , co pomo偶e wygra膰 mi ze swoimi s艂abo艣ciami…..! I znalaz艂am.
Indeks 呕ywieniowy. Instytut IRL Krak贸w, kt贸ry sta艂 si臋 dla mnie wybawicielem. Nie b臋d臋 tu opisywa艂a szczeg贸艂贸w. Ka偶dy mo偶e znale藕膰 informacje w internecie lub kupi膰 ksi膮偶k臋 (bardzo pomocna).
Instytut propaguje jedzenie chleba KR-IRL, wspania艂a receptura. Na d艂ugie godziny pozostaj臋 syta. Jest smaczny. Nie wymaga du偶ego nak艂adu finansowego. Moj trzyletni wnuk zajada ten chlebek ze smakiem !!
Poza tym spos贸b 偶ywienia polega na tym, by je艣膰 kasze, owoce, warzywa.
Odrzuci膰 nale偶y cukier i m膮k臋. (instytutirl)
Kto艣 zaraz krzyknie-m膮k臋?! Jak to? mam nie je艣膰 nic co zawiera make? Ano tak. I uwierzcie mi-nawet nie pomy艣licie o tych wszystkich rzeczach zawieraj膮cych m膮k臋 i cukier!!! Mija mi w艂a艣nie 2-gi tydzie艅 偶ywienia wg Indeksu 偶ywieniowego. Cukier ju偶 na normalnym poziomie. Schud艂am ju偶. Energia mnie rozpiera. Przemierzam codziennie 5 km szybkim krokiem.
Wcze艣niej podczas schylania si臋 bola艂 mnie krzy偶. Teraz nic mnie nie boli. Naprawd臋 jestem ciekawa jak b臋d臋 si臋 czu艂a po paru miesi膮cach takiego 偶ywienia, skoro ju偶 po 2-ch tygodniach mog艂abym g贸ry przenosi膰!
Pozdrawiam 28 czerwca 2011 o 10:20
Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOK艁ADNY CYTAT). *****
1. Ewa Somrowska.
W swoim 偶yciu przesz艂am tyle diet, 偶e nie spos贸b zliczy膰 na palcach. Pocz膮wszy od 3 dni贸wek, a sko艅czywszy na 6 tygodniowym g艂odzeniu si臋. Efektem na dzie艅 dzisiejszy jest, a raczej by艂a spora nadwaga i pocz膮tki cukrzycy.
Zdeterminowana swoim wygl膮dem i samopoczuciem zacz臋艂am przeszukiwa膰 internet w nadziei, 偶e teraz co艣 znajd臋. Co艣 , co pomo偶e wygra膰 mi ze swoimi s艂abo艣ciami…..! I znalaz艂am.
Indeks 呕ywieniowy. Instytut IRL Krak贸w, kt贸ry sta艂 si臋 dla mnie wybawicielem. Nie b臋d臋 tu opisywa艂a szczeg贸艂贸w. Ka偶dy mo偶e znale藕膰 informacje w internecie lub kupi膰 ksi膮偶k臋 (bardzo pomocna).
Instytut propaguje jedzenie chleba KR-IRL, wspania艂a receptura. Na d艂ugie godziny pozostaj臋 syta. Jest smaczny. Nie wymaga du偶ego nak艂adu finansowego. Moj trzyletni wnuk zajada ten chlebek ze smakiem !!
Poza tym spos贸b 偶ywienia polega na tym, by je艣膰 kasze, owoce, warzywa.
Odrzuci膰 nale偶y cukier i m膮k臋. (instytutirl)
Kto艣 zaraz krzyknie-m膮k臋?! Jak to? mam nie je艣膰 nic co zawiera make? Ano tak. I uwierzcie mi-nawet nie pomy艣licie o tych wszystkich rzeczach zawieraj膮cych m膮k臋 i cukier!!! Mija mi w艂a艣nie 2-gi tydzie艅 偶ywienia wg Indeksu 偶ywieniowego. Cukier ju偶 na normalnym poziomie. Schud艂am ju偶. Energia mnie rozpiera. Przemierzam codziennie 5 km szybkim krokiem.
Wcze艣niej podczas schylania si臋 bola艂 mnie krzy偶. Teraz nic mnie nie boli. Naprawd臋 jestem ciekawa jak b臋d臋 si臋 czu艂a po paru miesi膮cach takiego 偶ywienia, skoro ju偶 po 2-ch tygodniach mog艂abym g贸ry przenosi膰!
Pozdrawiam 28 czerwca 2011 o 10:20
Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOK艁ADNY CYTAT). *****
1. Gena Janczewska-Korczagin.
Czy wiecie o tym 偶e cukrzyc臋 typu 2 i plag臋 oty艂o艣ci wywo艂uje alergia na m膮k臋 ???? Ja te偶 o tym wcze艣niej nie wiedzia艂am. A zacz臋艂o si臋 od tego, 偶e by艂am wiecznie g艂odna i ci膮gle chcia艂am je艣膰!!! Tylko 偶e ja nie by艂am 艣wiadoma tego, 偶e cierpi臋 z powodu g艂odu jako艣ciowego!!!
No i tak trafi艂am w Internecie przez Google na Instytut Naukowo-Badawczy im prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Kupi艂am ich ksi膮偶k臋: Poradnik 偶ywieniowy cz艂owieka w XXI wieku. I okaza艂o si臋, 偶e kryterium indeksu glikemicznego u nich nie istnieje, ale za to istnieje kryterium jako艣ci jedzenia wg Indeksu 呕ywieniowego.
Ta r贸偶nica by艂a dla mnie bardzo ciekawa. Kupi艂am ich ksi膮偶k臋, a tam na przedostatniej stronie jest przepis na chlebek z ry偶u i kaszy jaglanej po jedzeniu kt贸rego ponad miesi膮c zacz膮艂 mi spada膰 mierzony codziennie poziom cukru. No i po rozmowach ze wszystkimi mi znanymi, kt贸rzy powiedzieli 偶e chyba musz臋 przej艣膰 na insulin臋- zdenerwowana zadzwoni艂am do dra Jaros艂awa Micha艂a z Instytutu i on zszokowa艂 mnie informacj膮 o alergii na m膮k臋.
I kto by pomy艣la艂, 偶e nasza cywilizacja wychowana na kulturze m膮ki od tej m膮ki mo偶e mie膰 alergi臋??? No i zacz臋艂am ju偶 je艣膰 chleb na oty艂o艣膰 przys艂any wg przepisu KR- IRL. Przesta艂am bra膰 tabletki od cukrzycy typu 2.
Chlebek jest smaczny i syc膮cy, sama go piek臋 sobie. ( instytutirl )
No i stosuj膮c si臋 diety Instytutu i przepisu na chleb KL-IRL w ci膮gu 3 miesi臋cy ( nie jedz膮c tabletek od cukrzycy ) schud艂am oko艂o 8 kg. Przesta艂am bra膰 leki od nadci艣nienia – okaza艂y si臋 niepotrzebne. Po 6 miesi膮cach schud艂am 30 kg. Teraz zosta艂o mi do zrzucenia tylko 15 kilogram贸w!!!! To niewiarygodne, ale czuj臋 si臋 fantastycznie, jestem silna i zdrowa.
呕ycie dla ka偶dego z nas okaza艂o si臋 trudne, w biegu, dzisiaj ju偶 chyba szybciej biegniecie???? Cywilizacja przyspieszy艂a…. wi臋c zacz臋li艣my je艣膰 co popadnie pod r臋k臋. Wszech艣wiat stworzy艂 najbardziej idealn膮 i samodzieln膮 jednostk臋 we wszech艣wiecie do jego ochrony- tego Wszech艣wiata- to ty cz艂owiek i ja cz艂owiek. Inni ludzie. Wszech艣wiat potrzebuje naszego rozumu, a nie kilogram贸w, wi臋c nie niszczmy siebie i wykorzystajmy natur臋 cz艂owieka, ot chocia偶by po to aby nie je艣膰 wysokich w臋glowodan贸w tylko je艣膰 NISKIE W臉GLOWODANY!!
Wi臋c prosz臋 was wszystkich, zadbajcie o siebie sami, nauczcie si臋 偶y膰 w zgodzie z natur膮 Indeksu 呕ywieniowego i zgodnie z natur膮 we Wszech艣wiecie, gdzie celem w sobie nie jest jedzenie tylko zaspokajanie potrzeby 偶ywienia, aby trwa膰 w spos贸b rozumny.
Instytut Naukowo-Badawczy im prof. Ryszarda Lorenca -to jedyna instytucja, kt贸rej zale偶y na cz艂owieku, na sile rozumu jego przetrwania. Niekt贸rzy s艂uchaj膮c mnie odbieraj膮 mnie jako cz艂onka jakiej艣 sekty!!! Ludzie kochani to rozum tak nakazuje! A to jest takie proste, upiec chlebek, je艣膰 go i nie czu膰 g艂odu. A g艂贸d powoduje strach, kt贸ry parali偶uje rozum.
Ale g艂贸d mo偶na pokona膰 w prosty spos贸b, dzi臋ki Instytutowi Naukowo Badawczemu im prof. Ryszarda Lorenca. Nie znam twarzy nikogo z nich. Ani dra Jaros艂awa Micha艂a- kt贸ry jest zawsze z pomoc膮 i daje mi poczucie bezpiecze艅stwa daj膮c bardzo po偶yteczne, racjonalnie uzasadnione badaniami informacje. Bardzo dzi臋kuj臋 Wam wszystkim z Instytutu za pomoc.
To jeszcze nie koniec moich zmaga艅, one ci膮gle trwaj膮, ale ja jestem zdrowa i silna. Bardzo dzi臋kuj臋 i licz臋 jeszcze na wsparcie i pomoc telefoniczn膮 dra Jaros艂awa Micha艂a wyprowadzaj膮cego mnie z zam臋tu oko艂o medycznego. 呕ycz臋 wszystkim dokonania samodzielnego wyboru. Ale aby go dokona膰- m艂odzie偶 musi sama pozna膰 regu艂y przyrody i regu艂y 偶ywienia cz艂owieka, aby po艂膮czy膰 to wszystko w swoim rozumie- uwa偶am 偶e nale偶y w艂膮czy膰 to w podstawy programowe nauczania przyrody.
1 pa藕dziernika 2011 o 18:09
Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOK艁ADNY CYTAT). *****
1. Gena Janczewska-Korczagin.
Czy wiecie o tym 偶e cukrzyc臋 typu 2 i plag臋 oty艂o艣ci wywo艂uje alergia na m膮k臋 ???? Ja te偶 o tym wcze艣niej nie wiedzia艂am. A zacz臋艂o si臋 od tego, 偶e by艂am wiecznie g艂odna i ci膮gle chcia艂am je艣膰!!! Tylko 偶e ja nie by艂am 艣wiadoma tego, 偶e cierpi臋 z powodu g艂odu jako艣ciowego!!!
No i tak trafi艂am w Internecie przez Google na Instytut Naukowo-Badawczy im prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Kupi艂am ich ksi膮偶k臋: Poradnik 偶ywieniowy cz艂owieka w XXI wieku. I okaza艂o si臋, 偶e kryterium indeksu glikemicznego u nich nie istnieje, ale za to istnieje kryterium jako艣ci jedzenia wg Indeksu 呕ywieniowego.
Ta r贸偶nica by艂a dla mnie bardzo ciekawa. Kupi艂am ich ksi膮偶k臋, a tam na przedostatniej stronie jest przepis na chlebek z ry偶u i kaszy jaglanej po jedzeniu kt贸rego ponad miesi膮c zacz膮艂 mi spada膰 mierzony codziennie poziom cukru. No i po rozmowach ze wszystkimi mi znanymi, kt贸rzy powiedzieli 偶e chyba musz臋 przej艣膰 na insulin臋- zdenerwowana zadzwoni艂am do dra Jaros艂awa Micha艂a z Instytutu i on zszokowa艂 mnie informacj膮 o alergii na m膮k臋.
I kto by pomy艣la艂, 偶e nasza cywilizacja wychowana na kulturze m膮ki od tej m膮ki mo偶e mie膰 alergi臋??? No i zacz臋艂am ju偶 je艣膰 chleb na oty艂o艣膰 przys艂any wg przepisu KR- IRL. Przesta艂am bra膰 tabletki od cukrzycy typu 2.
Chlebek jest smaczny i syc膮cy, sama go piek臋 sobie. ( instytutirl )
No i stosuj膮c si臋 diety Instytutu i przepisu na chleb KL-IRL w ci膮gu 3 miesi臋cy ( nie jedz膮c tabletek od cukrzycy ) schud艂am oko艂o 8 kg. Przesta艂am bra膰 leki od nadci艣nienia – okaza艂y si臋 niepotrzebne. Po 6 miesi膮cach schud艂am 30 kg. Teraz zosta艂o mi do zrzucenia tylko 15 kilogram贸w!!!! To niewiarygodne, ale czuj臋 si臋 fantastycznie, jestem silna i zdrowa.
呕ycie dla ka偶dego z nas okaza艂o si臋 trudne, w biegu, dzisiaj ju偶 chyba szybciej biegniecie???? Cywilizacja przyspieszy艂a…. wi臋c zacz臋li艣my je艣膰 co popadnie pod r臋k臋. Wszech艣wiat stworzy艂 najbardziej idealn膮 i samodzieln膮 jednostk臋 we wszech艣wiecie do jego ochrony- tego Wszech艣wiata- to ty cz艂owiek i ja cz艂owiek. Inni ludzie. Wszech艣wiat potrzebuje naszego rozumu, a nie kilogram贸w, wi臋c nie niszczmy siebie i wykorzystajmy natur臋 cz艂owieka, ot chocia偶by po to aby nie je艣膰 wysokich w臋glowodan贸w tylko je艣膰 NISKIE W臉GLOWODANY!!
Wi臋c prosz臋 was wszystkich, zadbajcie o siebie sami, nauczcie si臋 偶y膰 w zgodzie z natur膮 Indeksu 呕ywieniowego i zgodnie z natur膮 we Wszech艣wiecie, gdzie celem w sobie nie jest jedzenie tylko zaspokajanie potrzeby 偶ywienia, aby trwa膰 w spos贸b rozumny.
Instytut Naukowo-Badawczy im prof. Ryszarda Lorenca -to jedyna instytucja, kt贸rej zale偶y na cz艂owieku, na sile rozumu jego przetrwania. Niekt贸rzy s艂uchaj膮c mnie odbieraj膮 mnie jako cz艂onka jakiej艣 sekty!!! Ludzie kochani to rozum tak nakazuje! A to jest takie proste, upiec chlebek, je艣膰 go i nie czu膰 g艂odu. A g艂贸d powoduje strach, kt贸ry parali偶uje rozum.
Ale g艂贸d mo偶na pokona膰 w prosty spos贸b, dzi臋ki Instytutowi Naukowo Badawczemu im prof. Ryszarda Lorenca. Nie znam twarzy nikogo z nich. Ani dra Jaros艂awa Micha艂a- kt贸ry jest zawsze z pomoc膮 i daje mi poczucie bezpiecze艅stwa daj膮c bardzo po偶yteczne, racjonalnie uzasadnione badaniami informacje. Bardzo dzi臋kuj臋 Wam wszystkim z Instytutu za pomoc.
To jeszcze nie koniec moich zmaga艅, one ci膮gle trwaj膮, ale ja jestem zdrowa i silna. Bardzo dzi臋kuj臋 i licz臋 jeszcze na wsparcie i pomoc telefoniczn膮 dra Jaros艂awa Micha艂a wyprowadzaj膮cego mnie z zam臋tu oko艂o medycznego. 呕ycz臋 wszystkim dokonania samodzielnego wyboru. Ale aby go dokona膰- m艂odzie偶 musi sama pozna膰 regu艂y przyrody i regu艂y 偶ywienia cz艂owieka, aby po艂膮czy膰 to wszystko w swoim rozumie- uwa偶am 偶e nale偶y w艂膮czy膰 to w podstawy programowe nauczania przyrody.
1 pa藕dziernika 2011 o 18:09
Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOK艁ADNY CYTAT). *****
2. Gena Janczewska-Korczagin.
Ja po prostu korzystam z rozumu, ale przede wszystkim poznaj臋 cudze rozumne badania i w艂asne wyniki dzia艂ania potwierdzaj膮ce, 偶e np. od cukrzycy mo偶na si臋 wybawi膰 nie jedz膮c m膮ki- ta wiedza teoretyczna pochodzi z instytutirl, a ja sprawdzi艂am to w dzia艂aniu – jako indywidualny przypadek potwierdzaj膮cy teori臋 Instytutu im prof. Ryszarda Lorenca.
Co od tego czasu wiem wi臋cej na ten temat?
Po pierwsze s膮 3 rodzaje norm wynikowych standard贸w kwalifikuj膮cych pacjenta jako cukrzyka. Moja niewiedza wcze艣niej by艂a wstydliwa.
Po drugie nadwaga jest elementem dyskryminacji u nas nawet przez diabetyk贸w, do艣wiadczy艂am tego, a nie mog艂am mie膰 pi臋knej sylwetki (to obraz zaledwie) bo do艣wiadcza艂am potwornego g艂odu. Nikt na ten temat nie rozmawia z pacjentem jak pokona膰 g艂贸d.
Po trzecie nie wiedzia艂am co je艣膰, nie rozr贸偶nia艂am niskich w臋glowodan贸w od w臋glowodan贸w wysokich a nie chcia艂am wpisywa膰 si臋 jako cz艂owiek chory ( i )
Po czwarte uzale偶niony od choroby i tabletek. Wiele ludzi umiera na raka trzustki- w tym cz艂onkowie mojej rodziny kt贸rzy byli chorzy na cukrzyc臋. Nie mnie s膮dzi膰 o sposobie terapii medycznej, ale na dzi艣 wiem jedno- pacjent jak wsp贸艂pracuje np z lekarzem rodzinnym i Instytutem im prof Ryszarda Lorenca i chce by膰 niezale偶ny i silny to wszystko w jego r臋kach, a przede wszystko w jego rozumie po to aby skorzysta膰 z rozumu innych badaczy i sprawdzi膰 to na sobie.
Dlaczego widz臋 problem w dietetykach- oni mierz膮 ilo艣膰 w臋glowodan贸w w kromce chleba, kt贸ra jest na zewn膮trz mojej osoby, nazywaj膮 to I.G.
Natomiast wszystkie analizy ( instytutirl ) oparte s膮 na ICH Indeksie 呕ywieniowym- a to ogromna r贸偶nica, ja dzi臋ki konsultacjom dowiedzia艂am si臋 o tym, 偶e mam wiele bakterii w przewodzie pokarmowym i mog臋 ilo艣膰 szkodliwych zmniejszy膰 znacznie jedz膮c s贸l kamienn膮 i cebul臋!!!! A dlaczego potrzebna jest zdrowa i prosta bez dodatk贸w niszcz膮cych m贸j organizm kapusta kiszona i kiszone og贸rki????
A dlaczego trzeba najpierw zaczyna膰 od pieczenia chlebka KR-IRL z kaszy, a nie m膮ki? Bo to s膮 niskie w臋glowodany kt贸rych potrzebuje nasz m贸zg. Bez pomocy Instytutu im prof. Ryszarda Lorenca nie poradzi艂abym sobie. Bardzo jestem Wam wdzi臋czna- Szanowni Ludzie Instytutu.
23 pa藕dziernika 2011 o 17:37
Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOK艁ADNY CYTAT). *****
2. Gena Janczewska-Korczagin.
Ja po prostu korzystam z rozumu, ale przede wszystkim poznaj臋 cudze rozumne badania i w艂asne wyniki dzia艂ania potwierdzaj膮ce, 偶e np. od cukrzycy mo偶na si臋 wybawi膰 nie jedz膮c m膮ki- ta wiedza teoretyczna pochodzi z instytutirl, a ja sprawdzi艂am to w dzia艂aniu – jako indywidualny przypadek potwierdzaj膮cy teori臋 Instytutu im prof. Ryszarda Lorenca.
Co od tego czasu wiem wi臋cej na ten temat?
Po pierwsze s膮 3 rodzaje norm wynikowych standard贸w kwalifikuj膮cych pacjenta jako cukrzyka. Moja niewiedza wcze艣niej by艂a wstydliwa.
Po drugie nadwaga jest elementem dyskryminacji u nas nawet przez diabetyk贸w, do艣wiadczy艂am tego, a nie mog艂am mie膰 pi臋knej sylwetki (to obraz zaledwie) bo do艣wiadcza艂am potwornego g艂odu. Nikt na ten temat nie rozmawia z pacjentem jak pokona膰 g艂贸d.
Po trzecie nie wiedzia艂am co je艣膰, nie rozr贸偶nia艂am niskich w臋glowodan贸w od w臋glowodan贸w wysokich a nie chcia艂am wpisywa膰 si臋 jako cz艂owiek chory ( i )
Po czwarte uzale偶niony od choroby i tabletek. Wiele ludzi umiera na raka trzustki- w tym cz艂onkowie mojej rodziny kt贸rzy byli chorzy na cukrzyc臋. Nie mnie s膮dzi膰 o sposobie terapii medycznej, ale na dzi艣 wiem jedno- pacjent jak wsp贸艂pracuje np z lekarzem rodzinnym i Instytutem im prof Ryszarda Lorenca i chce by膰 niezale偶ny i silny to wszystko w jego r臋kach, a przede wszystko w jego rozumie po to aby skorzysta膰 z rozumu innych badaczy i sprawdzi膰 to na sobie.
Dlaczego widz臋 problem w dietetykach- oni mierz膮 ilo艣膰 w臋glowodan贸w w kromce chleba, kt贸ra jest na zewn膮trz mojej osoby, nazywaj膮 to I.G.
Natomiast wszystkie analizy ( instytutirl ) oparte s膮 na ICH Indeksie 呕ywieniowym- a to ogromna r贸偶nica, ja dzi臋ki konsultacjom dowiedzia艂am si臋 o tym, 偶e mam wiele bakterii w przewodzie pokarmowym i mog臋 ilo艣膰 szkodliwych zmniejszy膰 znacznie jedz膮c s贸l kamienn膮 i cebul臋!!!! A dlaczego potrzebna jest zdrowa i prosta bez dodatk贸w niszcz膮cych m贸j organizm kapusta kiszona i kiszone og贸rki????
A dlaczego trzeba najpierw zaczyna膰 od pieczenia chlebka KR-IRL z kaszy, a nie m膮ki? Bo to s膮 niskie w臋glowodany kt贸rych potrzebuje nasz m贸zg. Bez pomocy Instytutu im prof. Ryszarda Lorenca nie poradzi艂abym sobie. Bardzo jestem Wam wdzi臋czna- Szanowni Ludzie Instytutu.
23 pa藕dziernika 2011 o 17:37