Chleb esseński, chleb ezechiela dla grupy 0

admin
Keymaster
Posted on 16 października 2005 at 18:16

Czy zamist w/w produktów mogê je¶æ chleb pe³noziarnisty (VASSA) dziekuje z góry za odpowiedz. arek255@poczta.onet.pl

marek
Participant
Posted on 16 października 2005 at 22:26

[i]Zbo¿a
[b]Wskazane:[/b] Nie ma, poniewa¿ nale¿y ca³kowicie wyeliminowaæ je z diety.
[b]Unikaæ:[/b] Kie³ków pszenicy, m±ki z owsa, m±ki zbo¿owej, otrêbów z owsa lub z pszenicy, p³atków familia, kukurydzianych, siedem-zbó¿, grape nut,pszenicy skrobi.[/i]
Jak widziusz nale¿y raczej takiego pieczywa unikac.

admin
Keymaster
Posted on 2 listopada 2005 at 17:44

Co to jest chleb Esseñski i chleb Ezachiela???
Jak go uzyskaæ, gdzie go kupiæ, lib jak go upiec, proszê o radê…
Pozdrawiam1
M.

admin
Keymaster
Posted on 26 stycznia 2006 at 20:45

[b]MoniaKat napisał:[/b]
[quote]Co to jest chleb Esseński i chleb Ezachiela???
Jak go uzyskać, gdzie go kupić, lib jak go upiec, proszę o radę…
Pozdrawiam1
M.[/quote]

admin
Keymaster
Posted on 26 stycznia 2006 at 20:48

poprosze o przepis na chleb essenski

admin
Keymaster
Posted on 4 marca 2006 at 23:14

Chleb esseński z migdałami.
Waga: 400g. Producent: Terrasana, Holandia. Skład: podkiełkowane ziarno pszenicy – eko, rodzynki – eko, daktyle – eko, migdały – eko. Pełne ziarno z najlepszego rodzaju ekologicznej pszenicy jest kielkowane przez 2-3 dni. Nastepnie jest zbierane i gotowane w niskiej temperaturze.
Chleb najlepiej smakuje pokrojony w kromki i lekko podpieczony.
Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą SKAL.
Produkt bez drożdży i konserwantów.
😛 👿

admin
Keymaster
Posted on 4 marca 2006 at 23:17

Chleb esseński. Waga: 400g. Producent: Terrasana, Holandia.
Skład: podkiełkowane ziarno pszenicy.
Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą SKAL.
Produkt bez drożdży i konserwantów.
kosztuje ok. 10-14 zł

admin
Keymaster
Posted on 4 marca 2006 at 23:18

Chleb esseński.

Waga: 400g.

Producent: Terrasana, Holandia.

Skład: podkiełkowane ziarno pszenicy.

Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą SKAL.

Produkt bez drożdży i konserwantów.

😆
kosztuje ok.12-14 zł

admin
Keymaster
Posted on 3 maja 2006 at 15:31

A gdzie mozna go nabyc??

admin
Keymaster
Posted on 19 maja 2006 at 17:05

sama z grupa krwi 0 szukam chleba essenskiego lub ezechiela ale zastanawia mnie ten sklad, mianowicie:podkielkowane ziarno pszenicy, z czego co wyczytalam nalezy unikac.

marek
Participant
Posted on 20 maja 2006 at 07:56

Myślę że pozytywny wpływ na organizm innych sładników tego pieczywa może niwelować wpływ niegatywny kiełków pszenicy. Więc śmiało możesz go jeść. 🙂

admin
Keymaster
Posted on 13 sierpnia 2006 at 16:19

co do ziaren pszenicy, której należy unikać, to chleb esseński można robić również z żyta

pozdrawiam

admin
Keymaster
Posted on 13 sierpnia 2006 at 16:24

a oto i przepis:
200g żyta podkiełkować 2 dni, następnie zmiksować z 200ml wody, odcedzić, dodać 30g mąki gryczanej, sól, anyżek(tudzieć ślaz), 3 łyżki siemienia lnianego; można dodać również bakalie.
piec 10 godzin w 50 stopniach celsjusza

You must be logged in to reply to this topic.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email