Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Flaczki na szybko

 

Składniki:

  • 1 kg flaków wołowych
  • pietruszka
  • marchew
  • 3 l bulionu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Umyte warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę.
    Następnie wrzucić je na rozgrzane masło i przesmażyć po czym zdjąć z ognia.
    Natomiast flaki dokładnie opłukać i zalać je bulionem.
    Warzywa wymieszać z mąką i odrobiną wody i dodać do flaków.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Gotować na małym ogniu do miękkości.
    Na koniec doprawić do smaku majerankiem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *