Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fistaszkowe ciasteczka

Składniki:

  • 200 g mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • 100 g cukru
  • 60 g masła fistaszkowego
  • 60 g stopionego masła
  • 1 jajko

    Sposób wykonania:
    Przesianą mąkę wymieszać ze sodą i obydwoma rodzajami cukru.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać masło i masło fistaszkowe oraz roztrzepane jajko.
    Wszystkie składniki dokładnie wyrobić ze sobą.
    Z powstałej masy formować małe kulki, które lekko spłaszczyć ręką i układać na blasze.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec ok. 15 minut.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzata D

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *