Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z indyka z ananasem i miętą

Składniki:

  • 2 filety indyka
  • 2 puszki ananasa
  • 1 duża butelka ketchupu
  • 2 duże cebule
  • 2 pęczki mięty/ lub 2 łyżki mięty suszonej/
  • przyprawa typu Vegeta
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

     

    Sposób przyrządzenia:
    Filety z indyka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w kostkę, posypać przyprawą, odstawić na godzinę do lodówki. Ananasy osączyć na sitku, odlać ½ szklanki soku. Ananasy pokroić w kostkę. Cebulę obrać posiekać zeszklić na rozgrzanym oleju na złocisty kolor, dodać mięso i podsmażyć. Wlać ketchup i szklankę wody, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Listki mięty umyć, posiekać, dodać z ananasami do mięsa i podlać ½ szklanki soku. Wymieszać i jeszcze chwilę poddusić.  Dobrze smakuje z ryżem ugotowanym na sypko.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *