Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety rybne zapiekane z papryka i pomidorami

 

Składniki:

  • 60 dag filetów rybnych : mintaj, morszczuk, dorsz, sola
  • 2 cebulki
  • 3 pomidory
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • ¼ czerwonej papryki
  • ¼ zielonej papryki
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki masła
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania;
Filety pokroić na kawałki, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym .
Następnie pomidory pokroić na cząstki, cebulę w półkrążki a pietruszkę i paprykę posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, wówczas dodać masło, sok z cytryny oraz pieprz.
Ponownie wymieszać i zakryć kawałki ryby.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *