Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety rybne z pomidorami

 

Składniki:

 

  • 80 dag ryby
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 40 dag pomidorów
  • 4 łyżki czarnych oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 filety anchois
  • 1 łyżka kaparów
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki oregano
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki soku z cytryny


 

Sposób wykonania:
Obrane pomidory pokroić na mniejsze kawałki.
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekany czosnek po czym dodać pomidor, drobno pokrojone filety anchois, kapary, oliwki oraz zioła.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu kilka minut.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie oliwę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posmarować filety rybne.
Oprószyć jeszcze solą oraz pieprzem.
Ułożyć je na blasze i wstawić o piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 10minut.
Przed podaniem polać sosem pomidorowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *