Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z tilapii pieczony w folii z warzywami

Składniki:

    • 4 duże filety z tilapii
    • 2 obrane, pokrojone w plasterki marchewki
    • 1 młoda cukinia pokrojona w plasterki
    • sok z cytryny
    • 4 łyżeczki masła
    • 2 łyżki posiekanego koperku
    • sól, pieprz cytrynowy

Sposób przyrządzenia:
Filety przyprawić solą i pieprzem, ułożyć na folii aluminiowej. Każdy filet obłożyć plastrami marchewki i cukinii, posypać koperkiem, solą, skropić sokiem z cytryny, dodać łyżeczkę masła. Folię zawinąć tworząc szczelny pakiet. Odłożyć do lodówki na 2 godziny. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 230 stopni C przez około 15 minut. Przed podaniem delikatnie wyłożyć na talerze. Podawać z frytkami lub młodymi ziemniaczkami.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *