Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z tilapii grillowany w folii

 

Składniki:

  • 4 filety z tilapii
  • sól, pieprz
  • 4 łyżeczki masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 pomidor
  • ½ szklanki białego wina

 

 

Sposób przyrządzenia:
Filety umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Przygotować 4 odpowiednio duże prostokąty folii aluminiowej. Na każdym ułożyć rybę, a na niej łyżeczkę masła, posiekany ząbek czosnku, plaster pomidora, obsypać posiekaną pietruszką, zawinąć folię. Piec przez 15 minut na dobrze nagrzanym grillu. Na 5 minut przed końcem pieczenia ostrożnie rozchylić folię aby odparował nadmiar sosu. Podawać z surówkami i białym pieczywem opieczonym na grillu, natartym czosnkiem.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *