Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z suma afrykańskiego w cieście

 

Składniki:

    • 4 filety z suma
    • olej roślinny
    • ¾ szklanki mąki kukurydzianej
    • ¼ szklanki mąki pszennej
    • ¼ łyżeczki soli
    • 2 jajka
    • ½ szklanki mleka
    • ½ łyżeczki ostrego sosu chili
    • olej roślinny 2 łyżki

 

Sposób przyrządzenia:
Piekarnik nagrzać do temperatury 150 stopni C. Filety z suma dokładnie umyć i wysuszyć. Wszystkie składniki ciasto dokładnie wymieszać. Moczyć w cieście porcje ryby i smażyć na patelni z rozgrzanym olejem do momentu uzyskania złotego koloru, obsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Tak przygotowane porcje ułożyć na blaszce do pieczenia i dopiec w piekarniku przez około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *