Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z pangi w śmietanowym sosie

Składniki:

 

  • 50 dkg pokrojonych na porcje filetów z pangi lub tilapii
  • 1 duża, pokrojona w kostkę cebula
  • 1 drobno pokrojony ząbek czosnku
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany kremowej
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Porcje ryby przyprawić solą i pieprzem, ułożyć na posmarowanej olejem blasze do pieczenia. Śmietanę wymieszać z cebulą, czosnkiem solą i pieprzem, pastą obłożyć porcje ryby, blaszkę przykryć folią aluminiową. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury  180 stopni C  przez 25 minut. 5 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię. Podawać z ziemniakami i innymi ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *