Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z łososia z papryką, ananasem i keczupem

Składniki:

  • 50 dkg filetów z łososia lub pangi
  • 1 zielona papryka
  • 1 białko
  • kilka plastrów ananasa konserwowanego lub cebuli
  • odrobina imbiru
  • 3 łyżki keczupu
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • mąka kukurydziana
  • 1 jajko
  • olej
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. W misce wymieszać ubite białko jajka, 3 łyżki wina, porcje ryby i mąkę kukurydzianą w ilości takiej aby dodatki miały konsystencję ciasta naleśnikowego. Tak przygotowane porcje ryby obsmażyć po 1 minucie z każdej strony na dużej patelni, dodać ananasa pokrojonego w paski i oczyszczoną, podobnie pokrojoną papryką, powoli smażyć. Keczup wymieszać z sosem sojowym, cukrem, dodać do smażących się składników dania, delikatnie mieszając dusić jeszcze 3 minuty i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *