Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z łososia w zielonym sosie

 

Składniki:

  • 1 kg filet z łososia
  • ½ szklanki bulionu rybnego
  • 1/3 cytryny
  • 2 cebule
  • 1 szklanka śmietany
  • 20 dkg szpinaku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta anyżu
  • natka pietruszki
  • sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
Filet z łososia skropić sokiem z cytryny, przeprawić, odstawić na kilka minut. Przygotować naczynie do gotowania na parze. Szpinak rozdrobnić, poddusić na odrobinie oliwy, dodać pokrojoną cebulę i po kilku minutach bulion rybny. Zagotować, zmiksować lub przetrzeć przez sito, przyprawić solą i pieprzem do smaku, dodać szczyptę anyżu oraz śmietanę. Zagotować. Porcję łososia gotować na parze przez około 5 – 7 minut. Podawać polanego sosem, z ziemniakami. Dekorować cytryną i zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *