Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z łososia lub pangi pikantnie glazurowany

Składniki:

 

  • 2 kg filetów z łososia lub pangi
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka sosu chili
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • posiekana zielona cebulka do dekoracji

 

 

Sposób przyrządzenia:
W miseczce dokładnie wymieszać sos sojowy, sos chili, obrany zgnieciony w prasce czosnek, sok i skórkę z cytryny, cukier. Umyte i osuszone porcje ryby dokładnie posmarować przygotowaną glazurą, odstawić na 15 minut. Piec  na ruszcie w piekarniku lub na grillu po 4 – 6 minut z każdej strony. Przed podaniem posypać zieloną cebulką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *