Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z kurczaka z mango

Składniki:


  • 50 dkg piersi z kurczaka
  • 1 marchewka
  • ½ papryki zielonej
  • ½ papryki czerwonej
  • 1 mango
  • ½ szklanki zielonego groszku
  • oliwa
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Piersi z kurczaka umyć, obsączyć, przyprawić „ostro”, skropić sokiem z cytryny, odstawic w chłodne miejsce. Marchewkę obrać, pokroić w plastry, ugotować wraz z groszkiem. Paprykę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na oliwie, przyprawić. Mango obrać ze skóry, oczyścić z nasion, pokroić w kostkę, chwilę smażyć na oliwie, zmiksować lub rozgnieść na piure, przyprawić.. Kurczaka usmażyć. Podając skomponować kotlet z pozostałymi składnikami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *