Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z kurczaka z ananasem i fasolką

Składniki:

  • 30 dkg filet z kurczaka
  • 4 plastry ananasa konserwowego
  • kilka szparagów lub fasolki szparagowej
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Umyte i wysuszone mięso pokroić w plastry grubości plastrów ananasa, obsypać mąką ziemniaczaną, polać sosem sojowym, odstawić na pół godziny. Szparagi blanszować we wrzątku, pokroić na 2, 3 części. Plastry ananasów przekroić na połowę. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć wyjętego z marynaty kurczaka na złoty kolor, przełożyć do rondla, podlać bulionem, poddusić. Gdy mięso będzie miękkie dodać ananasy i szparagi, chwilę razem poddusić, przyprawić.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *