Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z kurczaka w jarzynach

Składniki:

    • 2 piersi z kurczaka
    • 2 szklanki posiekanej białej kapusty
    • ½ pokrojonej w piórka cebuli
    • 1 szklanka rozdrobnionych grzybów
    • ½ szklanki pokrojonych łodyg selera naciowego
    • ½ szklanki pokrojonej fasolki szparagowej
    • ½ pokrojonej czerwonej papryki
    • ½ szklanki ostrego sosu
    • oliwa z oliwek
    • sezam
    • ½ szklanki wody


    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać kapustę, gotować na małym ogniu przez 20 minut. Filet z kurczaka pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, obrumienić mięso na złoty kolor, dodać cebulę, grzyby smażyć razem aż składniki będą miękkie, dodać pozostałe warzywa i dusić razem przez 3 minuty. Sos wymieszać z wodą, dodać na patelnię, dusić razem przez 10 minut, dodać sezam, wymieszać, przyprawić. Na półmisku ułożyć ugotowaną kapustę, a na niej kurczaka z dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *