Składniki:
- 5 piersi z kurczaka
- 5 pomidorów
- ½ kostki masła
- 5 cebul
- 3 łyżki soku z cytryny
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Filety umyć obsączyć, każdy przekroić na połowę, zamarynować w soku cutrynowym. Na patelni rozgrzać masło, obrumienić porcje na złoty kolor. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, podzielić na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na pozostałym z obsmażania mięsa maśle zeszklić cebulę, dodać pomidory i obrumienione porcje kurczaka, dusić razem kilkanaście minut. Przyprawić, posypać posiekaną natką pietruszki i podawać polane powstałym sosem.
właśnie to jadłam;)
Bardzo mi smakowało…lubie takie przepisy tylko ja sobie to troszke inaczej przyprawiłam. Dodałam ziół prowansalskich i czosnku:-)