Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z karpia pieczony na grillu

Składniki:

  • 2 porcje filetów z karpia lub innej ryby słodkowodnej

    Marynata:

  • 1 szklanka czerwonego wina
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka dobrej musztardy
  • 2 listki laurowe
  • odrobina rozmarynu
  • sól, biały pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Filety umyć, osuszyć. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. W grubym foliowym worku umieścić rybę, dodać marynatę, dokładnie zamknąć, chwilę potrząsać na 1 godzinę odłożyć do lodówki. Piec na dobrze nagrzanym grillu po kilka minut z każdej strony. Podawać z pieczywem i warzywami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *