Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z indyka duszony z jabłkami i cebulą

Składniki:

  • 50 dkg filetów z indyka
  • olej
  • 1 kwaśne jabłko
  • 1 cebula
  • sos sojowy, sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry. W dużej patelni rozgrzać olej słonecznikowy, obsmażyć na nim plastry mięsa, przykryć, smażyć na małym ogniu do momentu aż mięso zacznie mięknąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na 8 części. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Jabłko i cebulę dodać do smażącego się indyka, przyprawić sosem sojowym, solą i pieprzem, dusić razem około 10 minut. Przed podaniem posypać zieleniną.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *