Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z drobiu z ananasem

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 6 plastrów ananasów z puszki
  • panierka do kurczaka
  • bułka tarta
  • 2 jajka wybić na talerz i roztrzepać
  • pieprz
  • przyprawa do potraw
  • 6 plasterków żółtego sera


Sposób przyrządzenia:

Piersi z kurczaka opłukać pod kranem wodą, pokroić na paski, mi z jednej piersi wychodzą 3 płaty. Płaty z piersi rozbić jak schaby, popieprzyć troszeczkę i posypać troszkę Vegettą. Obtoczyć w jajku roztrzepanym, potem oprószyć wymieszaną panierką i bułką tartą, obsmażyć na oleju. Poukładać na blasze, na te schaby nałożyć po talarku ananasa z puszki i na nie nałożyć talarki żółtego sera, zapiec w piekarniku, aż żółty ser się lekko rozpuści. Ja podaje te schaby ze świeżymi ukrychanymi ziemniakami posypanymi drobno pokrojonym szczypiorkiem i surówką.
Przepis nadesłany na konkurs  Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta  Małgorzata  Andrzejewska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *