Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z dorsza z cytrynowym dressingiem

Składniki:

  • 1,5 kg filetów z dorsza
  • 1/3 szklanki soku cytrynowego
  • 1 łyżeczka kaparów
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki oliwy
  • mąka
  • sól, biały mielony pieprz

Sposób przyrządzenia:
Wymieszać oliwę (2 łyżki), kapary, szczypiorek, sól i pieprz. Umyte i osuszone filety przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać oliwę, jeśli ktoś lubi dodać masła i usmażyć przygotowane filety. Podawać gorące, polane przygotowanym sosem. Znakomitym dodatkiem będą szparagi z wody.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *