Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z dorsza w pomarańczach

Składniki:

  • 50 dkg filetów z dorsza pokrojonych na porcje
  • 1 obrana, podzielona na cząstki pomarańcza
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki pikantnego keczupu
  • szczypta mielonego imbiru
  • sól

    Sposób przyrządzenia:
    Porcje ryby oprószyć solą i imbirem, skropić sokiem z cytryny, posmarować keczupem. Tak przygotowane filety ułożyć na wysmarowanej olejem blaszce do pieczenia, obłożyć cząstkami pomarańczy, polać pozostałym sokiem z cytryny. Piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Podawać z ryżem lub innymi dodatkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *