Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet karpia z pieczarkami i szpinakiem

Składniki:

  • 50 dkg filetów z karpia ze skórą
  • 15 dkg listków szpinaku
  • 10 pokrojonych w plastry pieczarek
  • 1 pokrojony w kostkę pomidor
  • 1/3 szklanki sosu pomidorowego
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Filet z karpia umyć, osuszyć, przyprawić, skropić obficie oliwą. Blaszkę do pieczenia wyłożyć folią, posmarować ją oliwą. Na tak przygotowanej blaszce ułożyć porcje ryby. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C po 5 minut. W międzyczasie wymieszać pieczarki, szpinak, pomidora i sos pomidorowy. Tak przygotowanymi składnikami obłożyć podpieczone porcje łososia i dopiec przez 20 minut. Podawać z ryżem lub pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *