Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane pisanki

Dla 4 osób – Czas przygotowania 30 minut

• 5 jaj ugotowanych na twardo
• 100 g naturalnego serka Rama Creme Bonjour
• 300 g wędzonego łososia
• 1 Mini Kostka KNORR Pieprz kolorowy
• czerwony kawior lub czarne oliwki
• świeży koperek

Sposób przygotowania: {hidetags}
Obierz jaja, przekrój na pół i zetnij końcówki tak, aby łatwo można było je umieścić na półmisku.
Wyjmij żółtka i zmiksuj z serkiem, majonezem i wędzonym łososiem za pomocą specjalnej przystawki miksera na jednolitą masę. Możesz także posiekać wszystkie składniki drobno nożem, lub zmielić w maszynce do mięsa.
Dopraw masę do smaku Mini Kostką KNORR Pieprz kolorowy, przełóż do rękawa cukierniczego zakończonego dekoracyjną końcówką i wyciśnij różyczki na połówkach jaj.
Udekoruj jaja odrobiną czerwonego kawioru i koperkiem, lub kawałkami czarnych oliwek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *