Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane ogórki z serem

 

Składniki:

  • 1 kg ogórków
  • 2 jajka
  • 20 dag żółtego sera
  • 1 pomidor
  • 50 ml jogurtu
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • szczypta mielonej papryki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Ogórki przekroić na pół i wydrążyć delikatnie miąższ.
    Następnie ugotować jajka na twardo po czym je obrać i pokroić w drobną kostkę.
    Sparzony pomidor obrać i również pokroić w kostkę a ser zetrzeć na tarce o dużych otworach.
    Jogurt wymieszać z posiekanym miąższem z ogórków, serem, pomidorami, jajkami oraz posiekanym szczypiorkiem.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
    Powstałą pastą nadziewamy ogórki, które posypujemy jeszcze posiekanym szczypiorkiem.

     

    Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Ewelina M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *