Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane muszle

Składniki:

  • 45 dag mielonej wołowiny
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 szkl pokrojonego sera mozzarella
  • ½ szkl bułki tartej
  • łyżka suszonej natki pietruszki
  • jajko
  • 18 dużych muszli
  • 900 g bezmięsnego sosu spaghetti
  • ½ szkl startego parmezanu

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej patelni przesmażyć mięso razem z posiekaną cebulę i czosnek.
Wówczas dodać pokrojony ser, bułkę tartą, natkę pietruszki oraz wbić jajko.
Całość dokładnie wymieszać.
Powstałą masa napełnić ugotowanego według opisu na opakowaniu muszle.
Następnie połowę sosu wylać na dno naczynia żaroodpornego.
Ułożyć muszle i zalać resztą sosu.
Posypać wierzch startym parmezanem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika pod przykryciem na 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *