Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane jajka Julii

A teraz przepis dla miłośników jajek. Czyli faszerowane jajka Julii. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jajek, ogórków kiszonych, majonezu oraz musztardy. 
 

Składniki:

  • 6 jaj 
  • 1 opakowanie serka śmietankowego
  • 2 ogórki kiszone 
  • 1 szczypiorek
  • 2 łyżki majonezu 
  • 1 łyżeczka musztardy 
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo.
    Aby lepiej się obierały do wody można dodać odrobinę soli.
    Gotowe odcedzić, obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół.
    Delikatnie wydrążyć miąższ.
    Następnie rozetrzeć go widelcem.
    Dodać do niego serek śmietankowy, majonez i musztardę.
    Wrzucić posiekany szczypiorek oraz drobno pokrojone ogórki.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem,.
    Powstałym farszem wypełnić powłoki jajek.
    Na koniec oprószyć całość wędzoną papryką. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *