Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane cytryny z serkiem mascarpone

Składniki:

  • 4 cytryny
  • 4 listki mięty
  • 4 łyżki serka mascarpone
  • 1 biała czekolada
  • 1 kieliszek miodu pitnego
  • kilka malin

Sposób wykonania:
Z cytryn odciąć czubek z jednej strony po czym delikatnie ją wydrążyć.
Następnie miód wlać do rondelka, dodać połamaną czekoladę i gotować na małym ogniu, do momentu, aż czekolada się rozpuści.
Wówczas zdjąć rondelek z ognia i dodać serek mascarpone.
Całość dokładnie wymieszać i powstały krem przełożyć do wydrążonych cytryny.
Na wierzchu ułożyć jeszcze kawałek ulubionego owoców i przykryć odciętą czapeczką.
Wstawić do lodówki na kilka godzi aby mus dobrze zastygł.
Przed podaniem udekorować listkami melisy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *