Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane cukinie mięsem mielonym

Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na faszerowane cukinie mięsem mielonym. Potrzebne składniki do wykonania tego przepisu: cukinia, mięso mielone, papryka, marchewka oraz żółty ser.

Składniki:

  • 2 małe cukinie
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 papryka
  • 1 marchewka
  • 1 cebulka
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cukinie dokładnie umyć po czym przekroić je wzdłuż na połówki.
    Wówczas delikatnie wydrążyć z nich miąższ.
    Natomiast obraną marchewkę i paprykę drobno pokroić.
    Obraną cebule posiekać i wszystkie składniki przełożyć do mięsa mielonego.
    Wbić do niego jajko i całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.
    Powstałą masą wypełnić cukinie.
    Przełożyć na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 1 godziny.
    Na 15 minut przed końcem pieczenia posypać cukinie startym serem i kontynuować pieczenie.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *