Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowana papryka małymi kluseczkami

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • 1 łyżka masła
  • 200 g kwaśniej śmietany
  • 300 g mąki
  • 3 jajka
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 2 czerwone papryki
  • 100 g startego sera

Sposób wykonania:

  1. Kurczaka pokroić w paski, które oprószyć solą, pieprzem oraz curry i przesmażyć je na rozgrzanym maśle po czym zalać je śmietaną i trzymać jeszcze  na ogniu około 3 minut.
    Natomiast mękę wymieszać z jakami i solą i z powstałego ciasta wrzucać małe kawałki na osolony wrzątek.
    Gotować do momentu, aż małe kluseczki wypłyną na wierzch, wówczas je odcedzić i wymieszać  z kurczakiem.
    Z paprykę odciąć  wierzch i napełnić je farszem.
    Posypać jeszcze startym serem i wstawić d o piekarnika rozgrzanego  do 200 stopni i zapiekać  około 20 minut.
    Przed podaniem  posypać ziołami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *