Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolowa z kawałkami kiełbasy

Składniki:
• 1 kg pikantnej kiełbasy
• 3 żółte cebule
• 4 gałązki tymianku
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 7 ½ l bulionu wołowego
• 1 kg ugotowanej fasoli cannellini
• 2/3 szkl. przepiciu czerwonej papryki
• 4 ząbki czosnku

Sposób wykonania:
Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucić pokrojoną w szerokie plasterki kiełbasę, trzymać na ogniu ok. 3 minut po czym wrzucić posiekaną cebulę i smażyć jeszcze 1 minutę.
Następnie wlać bulion i gotować ok. 1 godziny, wówczas wrzucić fasolę i gotować kolejne 30 minut.
Przed podaniem każdą miseczkę z zupą udekorować odrobiną przecieru z papryki, pastą czosnkową oraz listkami tymianku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *