Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka z marchewką

 

Składniki:

  • 50 dag fasolki
  • 3 szkl. śmietany
  • 2-3 marchewki
  • 10 dag margaryny
  • 1 l mleka
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • kminek
  • sól

 

 

Sposób wykonania:

  1. Fasolę zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia wodę zlać a fasole zalać mlekiem i ugotować.
    W między czasie ugotować również marchewki, które zetrzeć na tarce, wymieszać ze śmietaną, margaryną oraz kminkiem i dodać do odsączonej fasoli.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku, trzymać na małym ogniu aż sos nabierze jednolitej konsystencji.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką.

     

    Przepis nadesłany na konkurs „Znak Makłowicza” przez Agatę R

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *