Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka z boczkiem i kiełbasą

Składniki:

  • 20 dag boczku
  • 2 cebule
  • 30 dag fasoli Jaś
  • 2 liście laurowe
  • 30 dag cienkiej kiełbasy
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyła z dodatkiem listka laurowego i szczypty soli.
    W między czasie boczek pokrojony w kostkę przesmażyć po czym dodać posiekaną cebule i jeszcze chwilę trzymać na ogniu.
    Kiełbasę pokroić w kostkę i również przesmażyć(na osobnej patelni).
    Gdy fasolka się ugotuje dodać do niej boczek z cebulką, kiełbasę oraz koncentrat pomidorowy.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku tymiankiem, majerankiem, papryką, solą ora pieprzem.
    Trzymać na ogniu jeszcze przez kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *